Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
8. naslov prvaka Europe

Primorje poraženo u finalu Lige prvaka: Pro Recco pretekao Mladost!

Vaterpolisti talijanskog Pro Recca osvojili su naslov europskih prvaka nakon što su u subotu u finalu završnog turnira Lige prvaka u Barceloni pobijedili riječko Primorje EB sa 8-7 (1-3, 2-0, 4-2, 1-2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Primorje je sa dva gola Sandra Sukna i jednim Cosmina Radua vodilo 3-1 nakon prve četvrtine. Do polovice druge četvrtine Pro Recco je uspio poravnati na 3-3. Nakon toga rezultat je dugo bio u egalu, da bi u posljednjih minutu i pol treće četvrtine Pro Recco sa dva pogotka došao do vodstva 7-5.

Tri i pol minute prije kraja Petar Muslim dovodi Primorje na gol zaostatka (6-7), ali pogotkom Figliolija minutu i pol prije isteka vremena Pro Recco je praktično osigurao pobjedu. Do kraja je Sandro Sukno uspio tek smanjiti na 7-8.

U redovima Primorja Sandro Sukno zabio je tri, Petar Muslim dva, a Cosmina Radu i Anđelo Šetka po jedan gol. Kod Pro Recca Maro Joković, Pietro Figlioli i Aleksandar Ivović postigli su po dva gola, a Alex Giorgetti i Duško Pijetlović po jedan.

Primorju je to bilo drugo finale Lige prvaka, a kao i 2012. opet je za njih bio koban Pro Recco, koji je sada postao prva momčad s osam naslova europskih prvaka. Zagrebačka Mladost i beogradski Partizan imaju po sedam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider