Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Remi Mladosti

Primorje pokazalo Francuzima gdje im je mjesto

Vaterpolisti Primorja EB u susretu su 1. kola drugog kvalifikacijskog kruga za Ligu prvaka u zagrebu svladali Marseille sa 17-8 (6-2, 4-3, 1-1, 6-2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri gola za riječki sastav postigao je Sukno, po tri su dodali Burić i Muslim, po dva Radu, Krapić i Elez, a jednoga Šetka.

Riječko Primorje EB je pokazalo gdje je mjesto njima, a gdje francuskom Marseilleu u današnjem vaterpolu. Očiti nesrazmjer u kvaliteti znan i prije utakmice zorno je dokazan već u prvih osam minuta nakon kojih je bilo 6-2 za hrvatskog predstavnika.

U prvom susretu turnira Mladosti i Jadranom iz Herceg Novog igrali su 7-7 (1-2, 3-1, 1-1, 2-3). Dva gola za Mladost postigao je Ivan Živković, a po jednoga su dodali Bukić, Milaković, Lončar, Dašić i Vukičević, dok su po dva pogotka za Jadran postigli Ukropina i Sekulić, a po jednoga Moskov, Drašković i Pješivac. Manje od pet minuta prije kraja Mladost je povela sa 7-5, no u zadnjem napadu Nikola Moskov je devet i pol sekundi prije kraja pogodio za remi, pa će, po svemu sudeći, o putniku u Ligu prvaka odlučivati gol-razlika na kraju turnira.

U drugom kolu u subotu igrat će Mladost - Marseille, te Primorje EB - Jadran (HN), dok će posljednjeg dana turnira, u nedjelju, igrati Marseille - Jadran (HN) i Primorje EB - Mladost.

Plasman u 3. krug kvalifikacija ostvarit će po dva prvoplasirana sastava iz četiri kvalifikacijske skupine koje se osim u Zagrebu još igraju i u Hannoveru, Budimpešti i Kragujevcu. Tih osam ekipa naći će se u ponedjeljak, 20. listopada, na ždrijedu na kojem će prvoplasirane momčadi iz kvalifikacijskih skupina dobiti za protivnika jednog od tri preostala drugoplasirana sastava. Oni će 29. listopada i 12. studenoga odigrati međusobne susrete čiji će se pobjednici pridružiti osam klubova koji imaju izravan plasman u Ligu prvaka, a među njima je i dubrovački Jug CO.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider