Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Milijuni gledatelja

Predstavnici FIS-a pohvalili Snježnu kraljicu: U kalendaru do 2019.

Predstavnici Međunarodne skijaške federacije (FIS) u srijedu su nakon redovnog godišnjeg tehničkog pregleda na Sljemenu izrazili zadovoljstvo viđenim i pohvalili organizatore Snježne kraljice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tehničkog pregleda na Sljemenu glavni direktor Sjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, koordinator Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder i FIS-ov tehnički stručnjak Guenter Hujara istaknuli su da su slalomske utrke za skijašice i skijaše na Sljemenu postale top događanja u alpskom skijanju, te da su postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa, izvijestio je Hrvatski skijaški savez.

Ovogodišnje utrke Snježne kraljice gledalo je u prijenosima uživo u svijetu preko 24 milijuna ljudi, a ukupno kumulativno preko 340 milijuna ljudi.

U predstojećoj sezoni Svjetskog kupa sljemenske utrke Vip Snježne kraljice na rasporedu su 3. i 6. siječnja 2016. Sljemenske utrke slaloma nalaze se u kalendaru Svjetskog kupa do 2019. godine.

FIS-ovi predstavnici izrazili su i zadovoljstvo naporima Grada Zagreba, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, te Vlade RH oko donošenja prostornih planova skijališta Sljeme koji su u tijeku, te kojima bi se trebao riješiti postojeći problem vodnih kapaciteta na Sljemenu. Rješenje problema je u izgradnji većeg akumulacijskog jezera za proizvodnju snijega, što će uvelike pomoći kako organizatorima u lakšoj pripremi i smanjenju rizika od otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda, tako i produženju skijaške sezone za skijaše rekreativce na Sljemenu.

"Pročelnik gradskog ureda za financije Grada Zagreba Slavko Kojić istaknuo je kako je ponosan dugogodišnjom organizacijom utrka Vip Snow Queen Trophy, koje su započele fantastičnim rezultatima obitelji Kostelić i koje su postale kruna sportskih događanja u gradu Zagrebu, te uvelike doprinose turističkoj ponudi i pozicioniranju Zagreba na svjetskim kartama destinacija, a broj turista u Zagrebu zadnjih godina bilježi dvoznamenkasti rast", priopćio je Hrvatski skijaški savez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider