Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Hansen i društvo prejaki

PPD Zagreb se raspao u završnici, PSG jednom nogom na Final Fouru

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka rukometaši PSG-a su u prepunoj zagrebačkoj Areni pobijedili PPD Zagreb s 28-20 (16-13) i stekli veliku prednost uoči uzvrata za sedam dana u Parizu.

Francuska momčad prepuna zvijezda pokazala se ipak prejakom za hrvatskog prvaka, a PSG je s visokom pobjedom u Areni praktički osigurao završni turnir. PPD Zagreb je na početku drugog dijela sustigao Parižane, ali su im mogli parirati tek tih nekoliko minuta, da bi Karabatić i društvo brzo 'ubacilo u višu brzinu' i suvereno došli do pobjede.

Parižani su dominirali u prvom dijelu, vodili su i s pet razlike, a obrana PPD-a nikako nije pronalazila načina kako zaustaviti Hansena, koji je u prvom dijelu zabio čak šest golova. Zagreb je na odmor, unatoč velikim pogreškama, otišao samo s tri gola zaostatka (13-16).

Drugi dio je momčad Veselina Vujovića počela uraganski, izjednačili su na 16-16 i ravnopravno se se nosili s PSG-om sve do sredine poluvremena, kada zagrebački sastav opet upada u 'crnu rupu', pa u 48. minuti Francuzi vode s 22-18. Nažalost po PPD, razlika se na kraju popela na +8 i hrvatski prvak se gotovo sigurno oprostio od Lige prvaka.

Kod PPD-a su Stipe Mandalinić i Stefan Vujić zabili po 4 gola, a Zlatko Horvat i Antonijo Kovačević po tri, dok su Parižane predvodili najbolji igrač utakmice Mikkel Hansen s 9 golova, Nikola Karabatić (6), te Igor Vori i Luc Abalo s 5 pogodaka.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala:

Vardar - Veszprem 26-29 (9-12)
Flensburg - Kielce 28-28 (13-14)
PPD Zagreb - PSG 20-28 (13-16)

nedjelja:
Kiel - Barcelona

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider