Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Egal završnica, ali...

PPD Zagreb izgubio kod europskog prvaka i ostao na dnu skupine

Dugo je trebalo aktualnim europskim prvacima da slome otpor najbolje hrvatske momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 8. kola skupine B Lige prvaka u nedjelju su rukometaši PPD Zagreba izgubili u gostima od europskog prvaka Kielcea sa 25:29 (12:11), pa je hrvatski prvak ostao na posljednjem mjestu u skupini s jednom pobjedom i sedam poraza. Prije 11 dana od istog protivnika su u Varaždinu poraženi sa 23:26.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, koje su zagrebaši završili sa golom prednosti (12:11), tako je bilo i u prvih sedam minuta nastavka (15:15). No, onda su za tri minute Poljaci odmakli na 19:15.

Zagreb se opet uspio vratiti, u 47. minuti je gubio minimalnih 19:20. Kielce je ponovno povećao prednost na tri gola, ali igrači Zagreba se ne predaju, pa pet i pol minuta prije kraja opet dolaze na minus jedan (23:24).

Ipak, u završnici europski prvaci rutinirano dolaze do pobjede koja ih je postavila na prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, koliko ima i Vardar.

Kod Zagreba najefikasniji je bio Stipe Mandalinić sa 7 golova, dok su Lovro Jotić i Igor Vori zabili po 4 pogotka. Momčad Kielcea predvodio je Julien Aguinagalde sa 7 pogodaka, Darko Đukić zabio je 6, a Manuel Štrlek 4 gola.

U sljedećem kolu, 1. prosinca, PPD Zagreb dočekuje Rhein-Neckar Löwen.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider