Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vujo nije sretan

PPD Zagreb dobio dvoranu na periferiji: 'Ne mogu joj zapamtiti ime'

Rukometaši PPD Zagreba večeras će odigrati prvu službenu utakmicu u novoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu SEHA Gazprom lige PPD Zagrebu u goste u Podsusedu dolazi našički Nexe. Veselin Vujović nije previše optimističan uoči nove sezone.

''Mi smo jedini klub SEHA lige koji neće igrati domaće utakmice u dvorani u kojoj trenira. Sve domaće utakmice igrat ćemo na neutralnom parketu, u dvorani kojoj nikako ne mogu zapamtiti ime. Nešto s vrelima. Najjaču utakmicu lige s Veszpremom kao domaćini igramo pak u Varaždinu, u dvorani u kojoj će biti više mađarskih nego naših navijača'', rekao je Vujović o domaćinstvu u dvorani Sutinska vrela.

No nije problem samo dvorana već i igrački kadar. Na početku sezone nema Luke Šebetića i Domagoja Pavlovića, dvaju možda ključnih igrača kluba.

''Kada će se na parket vratiti Šebetić, to nitko ne zna. Trebalo bi pitati jedan poveći liječnički konzilij. Meni su rekli da će se vratiti nakon 12 tjedana. Deset je prošlo. Dakle, očekujem ga na parketu za dva tjedna. Što se tiče Pavlovića, on sigurno neće igrati do kraja ove godine. Iskreno, moram priznati da nisam preveliki optimist što se tiče ove sezone. Jer, sada moram mijenjati cijeli sustav igre u napadu. Bez Šebetića i Pavlovića imamo igrače koji su manje opasni za vrata nego spomenuta dvojica. Problem je što su se hrvatski i slovenski reprezentativci, računajući i mene, priključili dosta kasno zbog nastupa na Olimpijskim igrama. Morat ćemo prvih nekoliko utakmica odigrati na borbenost, da bude što manje rezultatskih kikseva'', istaknuo je Vujović.

Ove je sezone SEHA Gazprom liga nikad jača, s dva najbolja slovenska kluba.

''Istina. Nema više slabih momčadi na kojima se mogla “nabijati” gol-razlika. Svaka utakmica bit će teška, kako kod kuće tako i u gostima. Eto, čak ni večerašnja utakmica protiv Nexea neće biti lagana. Našičani iz godine u godinu igraju sve bolje i sve su nam bliži kvalitetom. Favoriti lige se znaju – Veszprem, Vardar, Meškov i mi. Ali ne treba nikako podcijeniti nova dva kluba u ligi – Pivovarnu Laško i Gorenje'', naglasio je Vujović.

Što se tiče skupine Lige prvaka, čini se da imate nešto lakši posao nego prijašnje dvije sezone?

''U skupini nema Barcelone, Kiela ili Veszprema. Ali klubovi s kojima igramo svi imaju veće budžete od nas. Oni možda nisu atraktivni gledateljima, ali su itekako opasni i nezgodni. Više me zabrinjava što smo u skupini s čak tri kluba s kojima igramo u SEHA Gazprom ligi (Vardar, Meškov i Pivovarna Laško). Imat ćemo s tim klubovima jako puno međusobnih utakmice u sezoni, a to nikako nije dobro'', istaknuo je Vujović.

Kako vam se čine pojačanja?

''O Voriju ne treba trošiti riječi. Imati takvog igrača u momčadi je privilegij. Mislim da će se sva tri slovenska reprezentativca, Skok, Cingesar i Miklavčić, pokazati dobrima. Ma samo da nam se što prije vrate Pavlović i Šebetić, odmah će nam svima biti lakše'', zaključio je Vujović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider