Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Sidrun 2013

Poznati svi finalisti Red Bull Sidruna

Vaterpolo natjecanje koje je ovo ljeto doživjelo svoju premijeru u Dalmaciji u potrazi za najboljim vaterpolistima amaterima prošli vikend obišlo je Zadar i Split i unio živosti u vruće ljetne dane na Jadranu.

Po dvije najbolje ekipe iz svakog grada u velikom Red Bull Sidrun finalu 13. srpnja u dubrovačkoj staroj gradskoj luci borit će se za naslov prvaka i odlazak na utrku Formule 1 u Mađarsku.

Nakon kiše i vjetra u Dubrovniku gdje su natjecatelji morali igrati u iznimno hladnom moru, preko Zadra gdje je vjetar pokušao srušiti sve što mu se našlo na putu pa do Splita gdje su visoke temperature i sparina otežavale svaki oblik tjelesne aktivnosti, Red Bull Sidrun ipak je uspio okupiti istinske ljubitelje vaterpola i sporta.

Na zadarskoj rivi 5. srpnja pojavilo se 15 ekipa željnih zabave ali i dokazivanja, dok je grad pod Marjanom sutradan na morskom bazenu na Poljudu u borbi za postolje gledao 11 ekipa. Splitsku postaju svojim prisustvom počastili su i proslavljeni hrvatski vaterpolisti – Zdeslav Vrdoljak, kapiten hrvatske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. osvojila zlato te Joško Kreković, vlasnik srebrne medalje na Olimpijskim igrama iz 1996. godine.

Svaki grad pokazao je drugačiji, sebi svojstven stil igranja, a amateri koji su se željeli dokazati kao vladari ovoga sporta izvan okvira svoga grada okupili su ekipe i pokazali kako Dalmacija vrvi talentima. Ukupno šest ekipa (Betula i Doktori iz Dubrovnika, Bazen i Idassa iz Zadra i A di su ti ključi i Bumbari iz Splita) sljedeće subote putuje u Dubrovnik, a sve koji se tada nađu u staroj gradskoj luci očekuje prava ljetna sportska zabava. Natjecanje počinje u 17 sati, a više informacija o Red Bull Sidrunu potražite na www.redbull.hr/sidrun.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider