Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl u Madridu

Povijesni potez za uvjerljivu FMX pobjedu

Nakon lošeg starta sezone najvećeg FMX natjecanja na svijetu, na trećoj postaji Red Bull X-Fighters Svjetske turneje Francuz Thomas Pages znao je da mora napraviti nešto spektakularno da bi ponovno zasjao na vrhu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi ikada Bike Flip u povijesti natjecanja ovog je prvaka iz 2013. godine ponovno postavio na postolje.

Madrid je za vikend po trinaesti put zaredom bio domaćin najboljim FMX vozačima svijeta čije vještine i nevjerojatni trikovi u zraku redovito napune tribine i rasprodaju arene diljem svijeta.

Preko 23 tisuće glasnih obožavatelja u popularnoj španjolskoj areni Las Ventas bodrilo je vozače koji su sa svojim motorima veći dio natjecanja zapravo proveli u zraku izvodeći okrete i skokove vrijedne gromoglasnog aplauza. Na tron se, nakon izvedenog i iščekivanog Bike Flipa, popeo Thomas Pages, ostavivši iza sebe Josha Sheehana i nositelja naslova iz 2012. Levija Sherwooda.

„Presretan sam. Natjecanje je izgledalo kao da je svaki trik mogao biti najbolji trik“, uzbuđeno je izjavio pobjednik, koji se ovom pobjedom popeo na treće mjesto u ukupnom svjetskom poretku. Iduća postaja Red Bull X-Fighters Svjetske turneje 2014 svoje će impresivno igralište parkirati u njemački München 19. srpnja i vozačima dati novu priliku za borbu za freestyle motocross vladara.

Madrid, rezultati:
1. Thomas Pagès (FRA)
2. Josh Sheehan (AUS)
3. Levi Sherwood (NZL)
4. Dany Torres (ESP)
5. Taka Higashino (JPN)

Red Bull X-Fighters Svjetska turneja 2014, ukupni poredak:
1. Sherwood 200 bodova
2. Sheehan 160
3. Pagès 145
4. Torres 130
5. Bizouard 95
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider