Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bivši svjetski rekorder

Potvrđen pad na testu: Asafa Powell suspendiran na 18 mjeseci

Bivši svjetski rekorder na 100 metara, jamajčanski atletičar Asafa Powell, suspendiran je na 18 mjeseci zbog pada na doping-testu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, 31-godišnji sprinter je u lipnju prošle godine bio pozitivan na zabranjeni stimulans oksilofrin. Powell se, jednako kao i njegova trening-partnerica Sherone Simpson, branio tvrdnjom da mu je spornu supstancu dao kanadski fizioterapeut Chris Xuereb koji ga nije upozorio da se radi o nedopuštenom sredstvu.

Član Jamajčanske antidopinške komisije Lennox Gayle obrazložio je kaznu sljedećim riječima: "Nakon proučavanja svih dokaza u ovom predmetu i čitanja podnesaka obiju strana, došli smo do jednoglasnog zaključka da se gospodin Powell ponio nemarno i da je napravio pogrešku, pogotovo zato što se radi o elitnom sportašu. Zbog toga mu određujemo suspenziju na 18 mjeseci, počevši od dana kada je podvrgnut testiranju."

To znači da se Asafa Powell ne smije natjecati do 28. prosinca ove godine.

Dva dana ranije je također na 18 mjeseci suspendirana i Sherone Simpson, osvajačica srebra na 100 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider