Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ne, nije šala

Potres u francuskoj reprezentaciji: Smijenili kapetana!

Izbornik francuskih rukometaša odlučio se na neobičnu promjenu u tijeku Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na press konferenciji nakon utakmice s Egiptom Claude Onesta je priopćio kako Jerome Fernandez više neće biti kapetan Les Expertsa.

"On više nije moj primarni kontakt s igračima, okrećem se novim snagama koje će nositi ovu reprezentaciju u budućnosti", rekao je Onesta poslije neočekivane geste.

Jerome Fernandez je istinska legenda francuskog rukometa, lijevi vanjski koji se više od desetljeća žrtvovao za momčad i igrao na poziciji desnog vanjskog. Sudjelovao je u svim uspjesima francuske reprezentacije koja već godinama vodi glavnu riječ na međunarodnoj sceni, a ukupno je za Francusku odigrao 380 utakmica zabivši pritom nevjerojatnih 1.470 golova.

Naravno da je igrač takvog renomea ostao zatečen izbornikovom odlukom...

"Odmah sam išao pitati Onestu što se dogodilo, a odgovorio mi je 'ništa osobno'. To je bilo njegovo objašnjenje", izjavio je Fernandez koji je kao pravi rukometni vojnik najavio da će se podrediti interesu reprezentacije:

"To ne mijenja moj stav, ostajem na raspolaganju izborniku iako doista ne znam zašto je to napravio."

Karabatić novi kapetan?

Tek treba vidjeti tko će biti izabran za novog kapetana. Francuski mediji pišu kako je glavni favorit za tu ulogu Nikola Karabatić koji ima dovoljno i godina (30) i iskustva (više od 200 utakmica za reprezentaciju).

Dodajmo kako nakon dva kola u skupini C Francuska ima dvije pobjede, protiv Češke i Egipta, ali tek joj slijede najteži ispiti - danas protiv Islanda i u subotu protiv Švedske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider