Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Od 2. do 7. lipnja

Poreč odbrojava tjedan dana do najvećeg ljetnog spektakla

Hrvatska obala, sunce, sport, zabava, pijesak i užarena atmosfera, drugim riječima – Poreč Major – prvi turnir najveće svjetske serije Swatch Beach Volleyball Major Series za 7 dana okupirat će Poreč i dovesti joj najveće zvijezde ovog sporta, kao i sve sportske entuzijaste i ljubitelje ljetne zabave, a događaj će uživo prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najuspješnijih i najpopularnijih natjecateljskih i rekreacijskih sportova u svijetu od 2. do 7. lipnja Hrvatskoj će pružiti pravi multimedijalni spektakl, a porečka uvala Peškera osvanula je s velikim zdanjem koje će biti epicentar zabave u narednom tjednu.

Swatch Beach Volleyball Major Series najprestižnija je svjetska serija stvorena kako bi odbojka na pijesku zauzela još višu poziciju na ljestvici najpopularnijih globalnih sportova. Postignuti napredak svakako će biti vidljiv kroz četiri najprestižnija odbojkaška događaja ove godine, od kojih će se prvi u nizu održati od 2. do 7. lipnja u našem prekrasnom „gradu mozaika“.

Da je ovo spektakl koji se ne propušta najbolje govori činjenica da je već pri samoj najavi Poreč Major uvršten u top 10 najboljih događaja u Hrvatskoj, a novi, još neviđeni koncept, gdje se sport i zabava međusobno isprepleću i nadopunjuju, garantirano će privući tisuće ljudi koji će zajedničkim snagama ispisati početak jedne nove ere odbojke na pijesku. Za potrebe ovog revolucionarnog događaja u Poreču su niknula nova spektakularna zdanja koja će na tjedan dana svojim programom oplemeniti živote građana i posjetitelja ovog istarskog bisera. Izgrađeno je pet pomoćnih terena te glavni, centralni teren u uvali Peškera, koji će na svojih 8000 četvornih metara ugostiti čak 5000 gledatelja.

Najveća ljetna, sportsko-zabavna manifestacija projekt je vrijedan 3 milijuna dolara, a ugostit će 128 najboljih odbojkaša iz svih dijelova svijeta koji će se boriti za vrtoglavi nagradni fond od 800.000 $. Na terenima će raditi više od stotinu sudaca i profesionalnog sportskog osoblja, a vrhunska organizacija pobrinut će se da sve prođe savršeno. Čak 200 mečeva bit će održano u ukupno šest dana turnira, tijekom kojih će svi prisutni moći uživati u vrhunskim izvedbama vladara pijeska, među kojima su svi najveći igrači današnjice, koji u svojim kolekcijama imaju naslove olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka. Hrvatsku će na ovom turniru predstavljati dva tima u muškoj (Ivan Zeljković/Filip Silić i Ivan Đorđević/Nikša Dell'Orco) i dva tima u ženskoj konkurenciji (Maja Roško/Antea Tadić i Dalida Vernier/Tea Jurić).

Dodatni sadržaji porečku će uvalu pretvoriti u pravi epicentar zabave. Što se natjecateljskog dijela tiče, utorak, srijeda i četvrtak bit će rezervirani za kvalifikacije. Četvrtfinale i polufinale održat će se u petak, a vrući pijesak centralnog terena na Peškeri će u subotu i nedjelju biti glavna pozornica za odigravanje finala u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Više informacija na www.swatchmajorseries.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider