Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rukometna Liga prvaka

Poraz Zagreba od Veszprema, Barcelona slavila u Parizu

Rukometaši CO Zagreba upisali su u sklopu 4. kola skupine A Lige prvaka prvi domaći poraz ove sezone. Bolji je u zagrebačkoj Areni bio moćni Veszprem i to s uvjerljivih 33-22...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađari su se na početku utakmice autoritativnije postavili, te su iz minute u minutu gradili svoju prednost, koja je do poluvremena iznosila sedam pogodaka razlike (15-8). Mlada Zagrebova momčad ni u nastavku nije uspjela parirati daleko kvalitetnijem suparniku, te je u konačnici upisala težak domaći poraz.

Stipe Mandalinić predvodio je Zagrebove strijelce sa šest pogodaka, a pet je pridodao Luka Stepančić. S druge je strane najefikasniji bio Laszlo Nagy (6), dok su Momir Ilić i naš Renato Sulić zabili po pet komada. Za goste je, spomenimo, branio hrvatski reprezentativac Mirko Alilović.

U skupini C odigran je rukometni "rat svijetova" između PSG-a i Barcelone. Bogata francuska momčad je dobro otvorila utakmicu i povela s četiri pogotka prednosti na samom startu, ali je u konačnici s tom istom razlikom, 33-29, upisala drugi poraz u skupini.

Sjarhei Rutenka je predvodio goste s osam pogodaka, a po šest su pridodali Kiril Lazarov i Tomas. Nikola Karabatić je postigao pet komada. Kod domaćina su Luc Abalo i Fahrudin Melić zabili po šest pogodaka, dok je naš Marko Kopljar postigao četiri, a Igor Vori dva. Jakov Gojun nije bio strijelac, ali je morao ranije napustiti igru zbog tri isključenja.

U istoj je skupini makedonski Metalurg našeg Line Červara upisao značajnu pobjedu protiv Dinama iz Minska našeg Ivana Ninčevića. Bilo je 33-29 za sastav iz Skopja, a Ninčević je u porazu svoje momčadi upisao šest pogodaka. (TS) 

Rukometna Liga prvaka, 4. kolo:

Skupina A

CO Zagreb – Veszprem 22-33

Redoslijed: 1. Veszprem 8, 2. RN Löwen 5, 3. CO Zagreb 4, 4. Celje 4, 5. Motor Zaporožje 3, 6. ST. Peterburg 

Skupina B

Kolding – Wisla Plock 23-22

Porto – Dunkerque 22-21

Redoslijed: 1. Vive Targi Kielce 8, 2. Kolding 6, 3. Kiel 6, 4. Wisla Plock 2, 5. Porto 2, 6. Dunkerque 0 

Skupina C

PSG – Barcelona 29-33

Metalurg – Dinamo Minsk 33-29

Redoslijed: 1. Barcelona 7, 2. Metalurg 6, 3. Dinamo Minsk 4, 4. Vardar 4, 5. PSG 3, 6. Wacker Thun 0 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider