Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Borilački spektakl na ledu

Pogledajte masovnu tučnjavu hokejaša: Junak utakmice ostao bez zuba!

Najbolja momčad Istočne konferencije NHL lige, Pittsburgh Penguinsi, vratila se na pobjednički kolosijek u doigravanju i povela 2-1 u četvrtfinalnoj seriji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako su na Istoku Penguinsi slavili s 5-4 u produžetku protiv New York Islandersa, a pobjednički gol zabio je

Chris Kunitz

u devetoj minuti dodatnog vremena. Bio mu je to drugi gol na susretu, na treću asistenciju večeri Sidneyja Crosbyja koji je igrao tek svoju drugu utakmicu nakon što je prethodno propustio mjesec dana zbog frakture čeljusti.

Penguinsi su poentirali u tri od pet situacija s igračem više i tako uskratili Islandersima pobjedu u njihovoj prvoj domaćoj utakmici u doigravanju nakon 2007. godine, iako su vodili 2-0.

Također na Istoku Ottawa je povela u seriji 2-1 protiv Montreala uvjerljivom 6-1 pobjedom u utakmici u kojoj su momčadi kombinirano skupile 236 kaznenih minuta, a čak su devetorica igrača kažnjeni zbog nesportskog ponašanja. Junak susreta bio je 20-godišnji rookie Jean-Gabriel Pageau koji je postigao hat-trick, ali i ostao bez zuba pri naletu P.K. Subbana.

Masovna tučnjava hokejaša Montreala i Otawe

Publika je vidjela gotovo pa borilački spektakl. Netrpeljivost na ledu prerasla je u masovnu tučnjavu igrača, a suci su imali pune ruke posla da sve to smire. Sukob je izbio u posljednjoj trećini pri vodstvu Otawe 4-1. 

Chicago Blackhawksi, prvi nositelji Zapada, poraženi su na gostovanju kod Minnesote 3-2 golom Jasona Zuckera u drugoj minuti dodanog vremena, pa sada gube u seriji 2-1. Golove za Blackhawkse zabili su Johnny Oduya i Duncan Keith, dok je Patrick Kane upisao dvije asistencije. Kod Minnesote su još poentirali Pierre-Marc Bouchard i Zach Parise.

Sharksi poveli u seriji protiv Vancouvera

San Jose Sharksi poveli su u seriji protiv Vancouver Canucksa s 3-0 nakon domaće 5-2 pobjede i približili se tako korak svojoj prvoj „metli“ u doigravanju u povijesti kluba.

Sharksi su u posljednju trećinu ušli s vodstvom 2-1, a onda su Logan Couture i Patrick Marleau zabili u razmaku od samo devet sekundi i prelomili utakmicu. Couture je postigao dva gola i dva puta asistirao, a dva se puta među strijelce upisao i Joe Pavelski. Na vratima je Antti Niemi zaustavio 28 udaraca.

Alex Burrows i Dan Hamhuis zabili su za Vancouver koji je izgubio devet od posljednjih deset utakmica u doigravanju, nakon vodstva 3-2 u finalnoj seriji doigravanja protiv Boston Bruinsa prije dvije godine. Canucksi će „metlu“ pokušati izbjeći u utorak navečer kada je na rasporedu četvrta utakmica, također u San Joseu. (TS) 

NHL doigravanje, konferencijski četvrtfinale:

Istočna konferencija

NY Islanders (8) - Pittsburgh (1) 4-5, produžetak

(Pittsburgh vodi u seriji 2-1)

Ottawa (7) - Montreal (2) 6-1

(Ottawa vodi u seriji 2-1) 

Zapadna konferencija

Minnesota (8) - Chicago (1) 3-2, produžetak

(Minnesota vodi u seriji 2-1)

San Jose (6) - Vancouver (3) 5-2

(San Jose vodi u seriji 3-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider