Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šampanjac je spreman

Pogledajte kako će Pariz dočekati finale Tour de Francea

Britanac Christopher Froome (Sky) uoči posljednje etape Tour de Francea ima više od pet minuta prednosti pred najbližim pratiteljima danas će proslaviti premijerni naslov na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci…

Pretposljednju etapu, voženu od Annecyja do Semnoza (125 km), osvojio je 23-godišnji Kolumbijac Nairo Quintana Rojas nakon tri sata, 39 minuta i četiri sekunde vožnje. Član momčadi Movistar je u završnom usponu na Semnoz nadmašio Španjolca Joaquima Rodrigueza (Katusha) za 18 sekundi, dok je trećeplasirani Froome u cilj ušao 29 sekundi nakon Quintane.

Subotnjom je pobjedom Quintana napravio ogroman posao jer se probio na drugo mjesto u ukupnom poretku, te osigurao naslov najboljeg mladog vozača na ovogodišnjem Touru, jednako kao i naslov najboljeg penjača.

Christopher  Froome, dakle, u ukupnom poretku ima pet minuta i tri sekunde prednosti pred Quintanom, treći je Rodriguez (+5:47), a na četvrto je mjesto pao dvostruki pobjednik Toura Alberto Contador (Saxo) koji je u subotu zaostao gotovo dvije i pol minute za pobjednikom etape.

Budući da je posljednja etapa od Versaillesa do Pariza (133.5 km) praktički revijalnog karaktera, jasno je da neće biti promjena u ukupnom redoslijedu i da će 28-godišnji Froome ispiti pobjednički šampanjac na Champs-Elyseesu.

Slavoluk pobjede pritom će zasjati u raznim bojama. Pogledajte galeriju...

Tour de France, 20. etapa (Annecy - Semnoz, 125 km):

1. Nairo Quintana Rojas (Kol ( Movistar) 3:39:04
2. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa / Katusha) +0:18
3. Christopher Froome (VB / Sky) +0:29
4. Alejandro Valverde Belmonte (Špa / Movistar) +1:42
5. Richie Porte (Aus / Sky) +2:17


Ukupni redoslijed:

1. Christopher Froome (VB / Sky) 80:49:33
2. Nairo Quintana Rojas (Kol / Movistar) +5:03
3. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa / Katusha) +5:47
4. Alberto Contador Velasco (Špa / Saxo) +7:10
5. Roman Kreuziger (Češ / Saxo) +8:10
...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider