Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Grad veliko gradilište

Počelo odbrojavanje do Poreč Majora

Za manje od tri tjedna, od 2. do 7. lipnja, u Poreč stižu najveća svjetska imena u odbojci na pijesku, pružiti Hrvatima i gledateljima iz svih dijelova svijeta pravi sportsko-zabavni spektakl i boriti se za vrtoglavi nagradni fond od 800.000 dolara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poreč Major, dio FIVB World Toura i uvertira najprestižnije svjetske serije Swatch Beach Volleyball Major Series, ugostit će 128 najboljih pjeskaša svijeta, a pripreme za njihovu dobrodošlicu u punom su jeku.

Tako se trenutno u Poreču gradi pet pomoćnih terena, a jučer je započela izgradnja velikog centralnog terena u uvali Peškera, koji se pruža na 8000 četvornih metara te će ugostiti 5000 gledatelja.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i direktor turističke zajednice Poreča Nenad Velenik došli su jučer na Peškeru pogledati veliko gradilište gdje će za 20-ak dana vladati sport i zabava. Da ovaj 3 milijuna dolara vrijedan projekt bude pravi spektakl brine se 70-ak članova organizacijskog tima, koji će se pobrinuti za organizaciju, raspored i održavanje preko 200 mečeva u šest dana turnira, na čijim će terenima raditi preko 120 sudaca i sportskog osoblja.

Za potrebe izgradnje tribina centralnog terena u Poreč je stiglo 350 tona čelika, a izgradnja će trajati 10 dana, nakon čega slijede detaljne pripreme turnira. Savršena kulisa velikog centralnog terena u Peškeri je stari grad na kojeg se pruža pogled s tribina.

S obzirom na broj olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka iz 25 zemalja svijeta koji će se početkom lipnja okupiti u Poreču, ovaj turnir zaista je najveći ljetni sportski događaj u Hrvatskoj. Osim dosad najvećeg nagradnog fonda koji je ikada ijedan turnir u Hrvatskoj vidio, Swatch Beach Volleyball Major Series služi kao drugi dio kvalifikacija za Rio 2016., gdje se očekuje da će odbojka biti jedan od najgledanijih sportova na Copacabani.

Stoga ni ne čudi zašto baš svi igrači svijeta žele doći u Poreč izboriti svoj dio kolača nagradnog fonda i bodove za Olimpijske igre. No, samo po 32 tima u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će priliku zaigrati na Peškeri od 2. do 7. lipnja. Više informacija na www.swatchmajorseries.com.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider