Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Puno brži od Lochtea

Pobjednički povratak Michaela Phelpsa: 'Dobar je osjećaj!'

Najuspješniji plivač svih vremena Amerikanac Michael Phelps vratio se svom omiljenom sportu nakon šestomjesečne suspenzije u velikom stilu, pobjedivši na mitingu u američkoj Mesi u disciplini 100 m leptir s rezultatom 52,38 sekundi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to tek prvi od pet nastupa, koliko ih je Michael Phelps isplanirao za ovo natjecanje, prvo u nizu koje će slavnom američkom plivaču, osvajaču 18 zlatnih olimpijskih odličja, koristiti kao priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sljedeće godine. Američki plivački savez suspendirao je Phelpsa na šest mjeseci zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a iz istog razloga zabranjen mu je nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin ruski Kazanj.

Da mu suspenzija nije posebno naškodila, što se tiče brzine i forme, Phelps je pokazao već u prvom nastupu u kojem je najbližeg suparnika i svog velikog konkurenta Ryana Lochtea ostavio gotovo sekundu iza sebe (53.11).

"Za prvu utrku je bilo u redu. Imam još toga za popraviti, ali ovo je dobro polazište", izjavio je 29-godišnji Phelps nakon pobjede te izjavio da se veseli i sljedećim nastupima.

"Doista je dobar osjećaj biti opet u vodi i natjecati se, raditi ono što volim", dodao je Phelps koji će na mitingu u Arizoni, u predgrađu Phoenixa, nastupiti još i na 100 m leđno, 100 i 400 m slobodno te na 200 m mješovito.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider