Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Pittsburgh srušio i Rangerse, Vanek briljirao u pobjedi Buffala

Hokejaši Pittsburgha došli su i do druge pobjede u NHL ligi u dva dana koliko traje sezona. Nakon što su u subotu slavili kod velikog rivala Philadelphije, Penguinsi su dan kasnije nadigrali i New York Rangerse (6-3)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već su nakon prve trećine gosti u Madison Square Gardenu imali prednost 3-1 koju su do kraja dodatno nadogradili, nanijevši Rangersima drugi ovosezonski poraz. James Neal je zabio dva gola za Pittsburgh, Jevgenij Malkin je triput asistirao, a Tomaš Vokoun je na vratima skupio 31 obranu. Dodajmo i da je prvi golu dresu Rangersa zabio ponajbolji svjetski napadač Rick Nash koji je prošlo ljeto stigao iz Columbusa u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

Philadelphia je poražena i drugi put u dva dana, bolji je u nedjelju bio Buffalo s 5-2 i to ponajprije zahvaljujući sjajnom Thomasu Vaneku. Austrijanac, koji je za vrijeme ''lockouta'' kratko igrao za Graz u EBEL ligi, postigao je dva pogotka i tri puta asistirao. Postao je time prvi igrač Sabresa s pet poena u jednoj utakmici još od siječnja 2008. Philadelphia je na početku druge trećine povela s 2-1, ali raspoloženi Vanek i suigrači su izjednačili do kraja te dionice, a onda u posljednjoj trećini s tri gola poslali Flyerse kući praznih džepova.

Nakon što su u subotu srušili aktualne prvaka Los Angeles Kingse, hokejaši Chicaga su u nedjelju slavili i na gostovanju kod Phoenixa (6-4). Po dva su pogotka za Blackhawkse postigli Dave Bolland i Marian Hossa koji je u velikom stilu otvorio sezonu. Dvostruki je strijelac bio i protiv Kingsa.

Prvim pogotkom u dresu Minnesote donedavni kapetan New Jerseyja Zach Parise je predvodio Wild do minimalne pobjede protiv Dallasa (1-0), dok je Patrick Marleau s dva gola bio prvo ime San Josea u slavlju protiv Calgaryja (4-1). (TS)

NHL liga, nedjelja:

Buffalo - Philadelphia 5-2

Calgary - San Jose 1-4

New York Rangers - Pittsburgh 3-6

Minnesota - Dallas 1-0

Vancouver - Edmonton 2-3, penali

Phoenix - Chicago 4-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider