Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajni Crosby

Pittsburgh ne staje, upisana i deseta pobjeda zaredom

Serija hokejaša Pittsburgha, najbolje momčadi Istočne konferencije NHL lige, se nastavila i u noći s utorka na srijedu kada je ta momčad, na domaćem ledu, svladala Washington 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pittsburgh je i dalje bez svog sjajnog igrača Jevgenija Malkina, no sve je lakše dok je Sidney Crosby ovako nadahnut, pa je protiv Washingtona upisao dvije asistencije, u ligi rekordnu 36. i 37. Pobjedu je, pak, donio branič Matt Niskanen koji je sredinom posljednje trećine pogodio za 2-1. I dok se u Pittsburghu slavi, na drugoj strani konsternacija nikako da prestane, pa je tako Washington i dalje blizu samog dna Istoka. Iza Washingtona je tek Florida, koja je uzgred rečeno u utorak pobijedila Carolinu u gostima 4-1.

Drugoplasirana momčad Istoka Montreal je poražena, nakon jedinog produžetka večeri, od Buffala 3-2 na svom ledu. Opet je koban po Montreal bio vratar Sabresa Jhonas Enroth, koji inače nije prvi vratar Buffala. No, u karijeri Enroth sada ima tri pobjede u tri utakmice protiv Montreala, a ovom je prilikom obranio čak 32 udarca, od čega čak 26 u drugoj i trećoj četvrtini. Pogodak odluke u produžetku postigao je Steve Ott, peti u sezoni.

U derbiju Istoka je Winnipeg s 3-1 pobijedio Boston, za drugi poraz u nizu Bruinsa, a sva tri pogotka je Winnipeg postigao u posljednjih 20 minuta igre.

Vancouver je na svom ledu svladao St. Louis 3-2 uz pogodak i asistenciju Daniela Sedina. Odličan je bio i vratar Canucksa Cory Schneider s 32 obrane, dok je istm rezultatom Los Angeles bio bolji od Phoenixa. Vratar Kingsa Jonathan Bernier je bio još aktivniji i bolji od Schneidera, pa je obranio čak 40 udaraca prema svojoj mreži, a recimo i da je branič Drew Doughty postigao prvi pogodak za klub iz LA-a ove sezone. I bio je prilično bitan, za 2-0 i odvajanje koje Coyotesi nisu dostigli do kraja. (TS)

NHL liga, utorak:

NY Islanders - Ottawa 3-5

New Jersey - NY Rangers 2-3

Carolina - Florida 1-4

Columbus - Nashville 4-3

Montreal - Buffalo 2-3, produžetak

Pittsburgh - Washington 2-1

Winnipeg - Boston 3-1

Vancouver - St. Louis 3-2

Los Angeles - Phoenix 3-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider