Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki povratak?

Phelps bi ipak mogao na Svjetsko prvenstvo

Najuspješniji plivač svih vremena Amerikanac Michael Phelps možda će dobiti priliku nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje je na rasporedu u kolovozu u ruskom Kazanju, izjavio je za ESPN.com izvršni direktor Američkog plivačkog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Phelpsu je izrečena šestomjesečna zabrana nastupa na plivačkim natjecanjima zbog vožnje pod utjecajem alhokola, a koja uključuje i zabranu nastupa na Svjetskom prvenstvu, iako će isteći u travnju. No, čini se da bi Američki plivački savez ipak mogao popustiti pod pritiscima da se Phelpsu dopusti nastup u Kazanju, ako je suditi prema posljednjim medijskim istupima izvršnog direktora Chucka Wielgusa.

"Situacija je složena, ali ima načina na koji bi se to moglo dogoditi. Postoji put za preispitivanje tog slučaja", izjavio je Wielgus.

Michael Phelps je nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. objavio kraj karijere, ali se predomislio i prošle godine odlučio vratiti plivanju. Na američkim kvalifikacijama je izborio mjesto u reprezentaciji u disciplinama 100 m slobodno, 100 m leptir i 200 m mješovito, a prilično je izvjesno da bi bio članom i u sve tri američke štafete. Nastup na SP-u u Kazanju trebao je biti jedan od glavnih testova za Phelpsa kojemu je glavni cilj bio Rio de Janeiro i ponovni nastup na olimpijskim igrama na kojima je od Atene 2004. do Londona 2012. osvojio rekordnih 18 zlatnih odličja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider