Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Krasan čovjek, bez skandala

Pezzi o Mutiću: Najstručniji i najobjektivniji novinar kojeg sam znao

O Borisu Mutiću svi su jednoglasni u jednom onom najvažnijem - krasan čovjek koji je znao sport u detalje. Nije ga zanimao skandal i, kako kaže njegov intimus, također legenarni Edo Pezzi - nikada nije rasiprivao antagonizme između Splita i Zagreba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Bio mi je kućni prijatelj, krasan čovjek. Nikada nismo imali ni najsitnije nesuglasice. Bio je samozatajan i pravi prijatelj', rekao nam je u jednom emotivnom razgovoru njegov veliki prijatelj Edo Pezzi.

'Uvijek je bio profesionalan, racionalan, maksimalno korektan. Bio je najobjektivniji novinar kojeg sam znao. Ono što bih želio istaknuti je to da nikada nije raspirivao antagonizme između Splita i Zagreba.'

>> Legendarni Boris Mutić umro u 70. godini

Njegovog mirnog, staloženog glasa svi se rado sjećaju, a Pezzi, koji je bio njegova suprotnost u prijenosima zbog puno veće temperamentnosti, znao mu je govoriti da živne u prijenosima.

'Ja sam bio pomalo 'lud' dok sam prenosio utakmice pa sam i njemu znao govoriti - hej, Cibona je prvak Europe, daj malo poludi, ali ne, on je uvijek bio maksimalno profesionalan. U Splitu gimnastika nije baš zanimala ljude, a ja sam je gledao samo zbog njegovih komentara', osvrnuo se Pezzi na Mutićeve komentare.

'Boris je bio vrhunski novinar, prije svega krasan čovjek. Bio je uvijek spreman pomoći mladim novinarima, radili smo najčešće zajedno na ljetnim Olimpijskim igrama. Sve sportove je prenosio sa specifičnom strašću. Iako nije imao neki poseban glas, znao je istaknuti emocije na jedan drugačiji, poseban način. Obožavao je prenositi Janičine utrke', rekao nam je legendarni 'bard' hrvatskog novinarstva Neven Bertičević iz 'Sportskih novosti'.

Ja sam bio pomalo 'lud' dok sam prenosio utakmice pa sam i njemu znao govoriti - hej, Cibona je prvak Europe daj malo poludi, ali ne on je uvijek bio maksimalno profesionalan

Urednica sportske redakcije na Novoj TV Ana Marija Vuković svoje novinarske početke veže uz preminulog novinara. Napisala nam je svoja sjećanja na velikog Borisa.

'Boris Mutić bio je prije svega divan čovjek, a onda i fenomenalan reporter i komentator. Imala sam sreće da mi na počecima karijere Boris bude jedan od mentora. Naime, on je pratio umjetničko klizanje, a ja sam kao početnica pokazivala interes za taj sport. Tako je Boris odlučio pripremati me za komentatora klizanja.

'Prije nekih desetak godina poveo me sa sobom na Svjetsko prvenstvo u klizanju, moje prvo veliko natjecanje i prvo komentiranje u životu. Ne samo da me naučio puno o poslu, već je imao i korisnih životnih savjeta. S Borisom sam doživjela niz zanimljivh anegdota, a sjećam se da me jednom prilkom, kad sam tek došla u sportsku redakciju, učio pisati vijest od trideset sekundi. Sjedili smo na televizijskom trgu, a on mi je opisao jedan sportski događaj. Onda je rekao: 'Ajde mala, imaš minutu da sad složiš vijest od trideset sekundi. Ako to nisi u stanju, najbolje je da odmah odeš doma.'

'Uz osebujnu osobu kakav je bio Boris uvijek je bila i njegova obitelj. Izuzetno draga i simpatična supruga Ljubica i djeca Aljoša i Anja. Boris je često pričao o njima, a svoj široki pogled na svijet prenio je i na njih. Aljoša živi u Barceloni i jedan je od najcijenjenijih saksafonista u Španjolskoj, a Anja je prava pustolovka koja putuje po svijetu i piše. Drago mi je što sam imala priliku učiti od takvog čovjeka i novinara', rekla nam je Ana Marija.

Posljednji ispraćaj Borisa Mutića bit će na zagrebačkom Krematoriju u petak, 20. ožujka u 15 sati

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider