Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Silno popularan

Svi žele Prevcove skije: Početna cijena narasla više od 20 puta

Ogromnu popularnost u Deželi uživa novi vladar Svjetskog kupa u skijaškim skokovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skije s kojima je slovenski 'orao' Peter Prevc postao svjetski prvak i osvajač velikog Kristalnog globusa u skijaškim skokovima, te pobijedio na Novogodišnjoj turneji, ponuđene su na dražbi prihod s koje ići u korist zaklade za siromašnu djecu.

Na aukciji u korist fundacije Kumstvo, koja mjesečno uplaćuje po 30 eura djeci iz najsiromašnijih obitelji, početna cijena bila je 360 eura, koliko stoji novi par takvih skija marke Elan, a već je dostigla 8000 eura.

Telefonska dražba preko posebnog broja Vala 202, drugog programa nacionalnog radija, još traje a završava u petak u 8:00 kada će biti objavljen konačni rezultat. Skije će onome tko ponudi najviše predati dosadašnji vlasnik, odnosno sam Peter Prevc.

"Koristio sam ih cijele sezone i u odličnom su stanju, makar su rabljene. Ništa na njima nije mijenjano, osim sigurnosnih kopči", kazao je slavni skakač.

Uz aukciju prodaje njegovih skija u korist socijalno najugroženije djece odvija se paralelno i akcija prikupljanje donacija za istu fundaciju, uplatama preko telefonskih poziva i slanjem SMS poruka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider