Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvatska u najjačem sastavu

Perković uoči SP-a: Prvakinja sam i trebam obraniti titulu

Hrvatska atletska reprezentacija na Svjetsko prvenstvo u Pekingu kreće u najjačem sastavu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez preuveličavanja hrvatske boje branit će najbolja atletičarka na svijetu Sandra Perković i Ana Šimić, prošlogodišnja brončana s Europskog prvenstva.

Sandra Perković je u nedjelju završila s fazom priprema koje su se odvijale na relaciji Medulin – Zagreb. Osjeća se odlično, očekuje od sebe jako puno, a što je najvažnije, pripreme su prošle bez ozljeda i Sandra je potpuno zdrava.

Trener Edis Elkasović najavljuje obranu titule i novu zlatnu medalju. Također ponavlja Sandrine riječi kako je najbitnije da je zdrava i da je pripremno razdoblje prošlo bez ozljeda.

''Sve što se radilo ovu sezonu, ovaj ciklus, sa svime treba biti zadovoljan. Ja sam zdrava, svaki dan dolazim sa smiješkom kući s treninga.''

S druge strane, Anu Šimić ozljede nisu štedjele. Pripremni treninzi su tekli paralelno s terapijama i s obzirom na sve to trener Eduard Josipović ističe kako su pripreme bile jako dobre i ohrabruje riječima da je Ana trenutno u dobroj formi.

Spomenuli su se i Anini dobri rezultati iz Kine iz kojih se može zaključiti da joj Kina odgovara.

''Ani leži Kina, ali i ne leži. Zbog ozljeda je izgubila medalju u Pragu, izgubila je prvi dio sezone, a Dijamantna liga prošla je bez boda, a prošle godine zamalo je bila prva u finalu. Kroz sezonu se propustilo puno mitinga zbog treninga. Ali vjerujem da će Kina sada opet ležati. Želja nam je finale, a u finalu je sve moguće.''

Kina izgleda leži našim najboljim atletičarkama jer i Sandra je tamo postavljala rekorde, a osim sportskih uspjeha ističe ambijent i vrhunsku organizaciju.

Vjeruje kako će joj i stadion odgovarati i kako će sve to odraditi hladne glave i što prije proći kvalifikacije. Osvrnula se i na konkurenciju.

''Ne opterećujem se konkurencijom. Svjetska sam prvakinja i trebam obraniti titulu i taj plasman bi me zadovoljio. Ali neću ništa najavljivati. Imam ulogu favorita i to nije lako, ali mi laska kada ljudi vjeruju u mene i to mi daje vjetar u leđa.''

Šlag na kraj stavio je izbornik atletske reprezentacije s najavom Blanke Vlašić i njezinog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Čeka nas zanimljivo Svjetsko prvenstvo, a našim curama želimo puno uspjeha bez ozljeda!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider