Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drugo izdanje Dijamantne lige

Perković trijumfirala u New Yorku s najboljim hicem sezone 68.48!

Briljantna hrvatska atletičarka Sandra Perković dominantno je pobijedila i u svom drugom nastupu u Dijamantnoj ligi, na mitingu u New Yorku, s daljinom od 68.48 metara, što je najbolji rezultat u svijetu ove sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualna olimpijska prvakinja time je nadmašila svoj vlastiti dosadašnji najbolji rezultat sezone od 68.23, kojeg je ostvarila na prvom mitingu Dijamantne lige u ovoj sezoni u Dohi.

Pobjednički hitac Sandra Perković je bacila u petoj seriji. Sa svim ostalim ispravnim hicima, osim prijestupa u četvrtoj i šestoj seriji, imala bi pobjednički rezultat u New Yorku, jer je svaki put bacila preko 62 metra, odnosno 64.00, 62.50 i 66.31.

Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood s daljinom od 61.86 metara, dok je treća bila Francuskinja Melina Robert-Michon sa 52.68 metara.

Iz ovih rezultata jasno je koliko je Sandra Perković bila dominantna u odnosu na konkurenciju u New Yorku, odnosno da je jedino pitanje bilo s kojom će daljinom ostvariti novu pobjedu.

Nakon dva od ukupno sedam natjecanja u bacanju diska, Perković vodi u poretku Dijamantne lige s maksimalnih 8 bodova. Iza nje su Amerikanka Gia Lewis-Smallwood i Litavka Zinaida Sendriute sa po dva boda.

Kasnije večeras će prvi nastup nakon gotovo dvije godine pauze imati i Blanka Vlašić u skoku u vis… (TS)

Dijamantna liga, New York, bacanje diska (ž):

1. Sandra Perković (Hrv) 68.48

2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 61.86

3. Melina Robert-Michon (Fra) 61.45

Ukupni poredak:

1. Sandra Perković (Hrv) 8 bodova

2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 2

3. Zinaida Sendriute (Lit) 2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider