Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kraljica diska

Perković slavila u Lausannei s drugim hicem karijere!

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavlja dominirati na svim natjecanjima u bacanju diska. Zagrepčanka je na mitingu Dijamantne lige u Lausannei slavila s fantastičnim hicem od 68.96 m

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni umor uzrokovan velikim brojem natjecanja u svega nekoliko dana (Mediteranske igre, miting u Birminghamu) nije zaustavio hrvatsku rekorderku. Štoviše, u Lausannei je pobijedila s najboljim rezultatom ove sezone u svijetu, a ujedno je na najuvjerljiviji mogući način osigurala obranu naslova u Dijamantnoj ligi!

Pobijedila je, naime, na svih pet dosadašnjih mitinga (Doha, New York, Rim, Birmingham, Lausanne) i s maksimalnih je 20 bodova nedostižna za svu konkurenciju. Najbliže joj pratiteljice imaju po četiri boda.

Perković je u četvrtak u prvoj seriji ubilježila neispravan hitac, da bi u drugom pokušaju njezin disk odletio na 68.96 metara. Sjajan je dan upotpunila hicima od 66.32, 67.29 i 65.13 metara. Inače, ovih pobjedničkih 68.96 je drugi rezultat u Sandrinoj karijeri, a dalje je bacila samo lani u Londonu kada je sa 69.11 metara postala olimpijska pobjednica. Osim toga, današnjim je hicem naša atletičarka srušila i rekord mitinga koji je još od 1990. držala Njemica Ilke Wyludda (68.46).

Treba napomenuti da je Sandra, vjerojatno prvi put ove sezone, doista imala ozbiljnu suparnicu budući da je Kubanka Yarelis Barrios bacila disk do 67.36 metara. Treće je mjesto pripalo Litvanki Zinaidi Sendriute (63.82).

 

Dijamantna liga, Lausanne, bacanje diska:

1. Sandra Perković (Hrv) 68.96

2. Yarelis Barrios (Kub) 67.36

3. Zinaida Sendriute (Lit) 63.82

 

Poredak u Dijamantnoj ligi (bacačice diska):

1. Sandra Perković (Hrv) 20 bodova

2. Yarelis Barrios (Kub) 4

Gia Lewis-Smallwood (SAD) 4

Zinaida Sendriute (Lit) 4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider