Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ivančević sretna

Perković: Pokazala sam koje sam odličje trebala osvojiti u Pekingu

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobijedila je u bacanju diska na Hanežekovićevom memorijalu rušivši dva puta rekord mitinga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najprije je u trećoj seriji bacila disk 69,77 metara, a potom u posljednjoj šestoj seriji 69,88m. Olimpijska pobjednica i europska prvakinja je oborila rekord Amerikanke Gije Lewis-Smallwood od 66,29 iz rujna 2013. godine.

"Napokon sam na Hanžeku ostvarila dobar rezultat i oborila rekord mitinga. Ovim rezultatom sam pokazala koje sam odličje trebala uzeti na svjetskom prvenstvu. Puno mi znači ova pobjeda jer je ozračje na mitingu bilo sjajno kao i svih ovih godina," kazala je Perković koja je pobijedila s rezultatom boljim od Kubanke Denije Caballero koja je u Pekingu pobijedila bacivši disk 69,28m.

Sandru sada očekuje nastup u Bruxellesu na završnici Dijamantne lige.
"Ostavila sam nešto i za Bruxelles. Želim i tamo pokazati kako je Peking bio loš dan," poručila je Perković.
Drugo mjesto je osvojila Njemica Julia Fischer s rezultatom 63,16m, a treća njezina sunarodnjakinja Nadine Muller s rezultatom 61,85m.

Ivančević: Sretna sam zbog trećeg mjesta

Sretna sam zbog osvojenog trećeg mjesta, ovoga puta nisam uspjela postaviti hrvatski rekord. Bilo je prekrasno, ovo je moj stadion i moj grad, kazala je najbolja hrvatska sprinterica Andrea Ivančević nakon osvojenog trećeg mjesta na 100 metara s preponama na zagrebnačkom mitingu.

Ivančević je istrčala vrijeme od 12,97 sekundi što je deset stotinki sekunde slabije od njezinog osobnog rekorda. No još jednom je trčala ispred 13 sekundi. "Napadala sam hrvatski rekord, ali nisam uspjela. Međutim iza sebe sam ostavila djevojke koje imaju niz sjajnih rezultata i medalja."

Ivančević je na nedavnom svjetskom prvenstvu u Pekingu pala na posljednjoj preponi u polufinalu. No zadovoljna je ovom sezonom.

"Bila je ovo super sezona. Izborila sam dvije norme za olimpijske igre, postavila nove hrvatske rekorde i mogu biti zadovoljna."

U utrci na 100 metara pobijedila je Norvežanka Isabelle Pedersen s rezultatom 12,86, dok je ispred Ivančević bila i Britanka Tiffany Porter s rezultatom 12,91.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider