Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Povratak na mjesto sreće

Perković: Mogao bi disk ponovno daleko

U četvrtak, 28. kolovoza, u Zürichu će biti održan prvi od dva finalna mitinga Dijamantne lige, na kojem će Sandra Perković doći po svoj zasluženi trofej, a Blanka Vlašić i Ana Šimić vodit će veliku borbu za ukupnu pobjedu u skoku u vis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na legendarnom stadionu Letzigrund, gdje su svjetski rekordi padali 26 puta, najboljim svjetskim atletičarkama i atletičarima bit će podijeljeno 16 dijamantnih trofeja. Jedan od njih završit će u rukama trostruke europske prvakinje i hrvatske rekorderke u bacanju diska Sandre Perković, dok će oporavljena Blanka Vlašić ili Ana Šimić, brončana s EP-a koje je nedavno održano na istom stadionu, također imati priliku vratiti se iz Zuericha s 5 kg dodatne prtljage.

Sandra Perković je već nekoliko dana u Zürichu, gdje se priprema za jedan od posljednjih nastupa u sezoni, ali pronašla je vremena i za druge sadržaje.

"Obišla sam dvije klinike za djecu, bila u zoološkom vrtu i napokon upoznala Coolija, najbolju maskotu ikad", pohvalila se Sandra svojim bogatim rasporedom u priopćenju za medije.

"Imala sam malo zdrastvenih poteskoća, ali nadam se da su se utišale i da će sutra biti sve kako treba, jer je Zuerich grad u kojem sam bacila državni rekord i najbolji rezultat sezone 71.08. Ne znam gdje su mi granice, ali ako sutra budem raspoložena, ako Europsko prvenstvo i nastup na Dijamantnoj ligi u Stockholmu nisu ostavile traga, mogao bi disk opet daleko letjeti", najavila je Perković uz nadu da će u četvrtak sunce zamijeniti kišu i da će vremenski uvjeti biti dobri.

Suhom zaletištu nadat će se Blanka Vlašić i Ana Šimić, kojima će glavna konkurentica za ukupnu pobjedu u Dijamntnoj ligi biti Ruskinja Marija Kučina, pobjednica posljednjeg natjecanja u Stockholmu. Ona je uoči finala na Letzigrundu izjednačena s Vlašić na vrhu ljestvice sa 10 bodova, dok ih Šimić ima 8.

S obzirom na to da je Zürich Weltklasse finalni miting Dijamantne lige za visašice, dijelit će se udvostručeni bodovi; 8 za pobjednicu, 4 za drugo mjesto i dva za treće. To znači da bi u slučaju pobjede u Zürichu Ana Šimić osigurala i ukupno prvo mjesto u Dijamntnoj ligi. Kad bi se dogodilo da Vlašić i Kučina u Zuerichu podijele prvo mjesto, bile bi izjednačene po svim kriterijima, broju pobjeda u Dijamantnoj ligi i plasmanu na finalu, te bi morale podijeliti i ukupno prvo mjesto.

Za Blanku Vlašić će nastup u Zuerichu biti prvi nakon mjesec dana izbivanja s natjecanja i nakon što je zaliječila ozljedu koljena, zbog koje je morala propustiti Europsko prvenstvo.

Natjecanje u bacanju diska započet će u 18.05 sati, dok će skakačice u vis borbu za ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi početi u 20.15 sati. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider