Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spust u Kitzbühelu

Paris senzacionalno ukrotio divlju stazu, Kostelić zadovoljan utrkom

Subota u Svjetskom skijaškom kupu je bila rezervirana za jednu od, oduvijek, najočekivanijih utrka tijekom sezone. Spust na Streifu, u austrijskom zimovalištu Kitzbühelu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobijedio je 23-godišnji Talijan Dominik Paris i može se reći da je senzacionalno ukrotio divlju stazu, pobijedio suparnike i proslavio drugu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu. Premijernu je ostvario nedavno i to ne sam. Krajem 2012. godine je bio zajedno s Austrijancem Reicheltom najbrži na spustu u talijanskom Bormiju.

Ovaj put je pobjeda bila samo njegova, ali je do nje došao u dramatičnom duelu s Kanađaninom Erikom Guayjom koji je zaostao samo trinaest stotinki. Borba je za postolje, kao i vrlo često u Kitzbühelu, bila izuzetno dramatična, a na treće se mjesto probio domaći adut, spomenuti Hannes Reichelt, koji je za Parisom zaostao 36 stotinki. Paris je, inače, preuzeo vodstvo u spustaškom redoslijedu.

Recimo da je Aksel Lund Svindal završio utrku kao deseti, dok je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zaostao 2.97 sekunde za Parisom, što mu nije donijelo ulazak među trideset najboljih i osvajanje bodova. Trenutačno se nalazi na 31. mjestu.

Kostelić se odlično držao do polovice staze, kada zaostatak nije prelazio jednu sekundu. Ipak, kako je utrka trajala brzina je postajala sve manja, putanja sve dulja i zaostatak sve veći. No, Kostelić je napravio sebi odličnu poziciju prije nedjeljnog slaloma. Podsjećamo da se današnji spust i nedjeljni slalom boduju za jedinu ovosezonsku klasičnu kombinaciju.

Nitko od slalomaša ili tek solidnih slalomaša nije ispred Ivice, a primjerice Svindalovih nešto manje od dvije sekunde prednosti ne bi trebali imati mnogo značaja za Norvežanina.

I ovaj put utrka nije prošla bez padova, ali ozbiljnijih ozljeda nije bilo. Užasno je izgledao let Talijana Petera Filla, koji je napravio salto pri padu, ali je prošao bez ozbiljnijih ozljeda. 

Kostelić: Zadovoljan sam, makar sam dosta pogriješio u donjem dijelu

"Zadovoljan sam, dobro sam prošao stazu. Posebno gornji dio. Dobro, u drugom, donjem dijelu, sam pogriješio. Uzeo sam jedna vrata predirektno. Tu sam sigurno izgubio dosta vremena", rekao je poslije nastupa Ivica Kostelić i dalje peti skijaš ukupnog redoslijeda.

Inače, nedjeljni će se slalom bodovati zajedno sa subotnjim spustom za jedinu klasičnu kombinaciju ove sezone. Kostelić je ovakvim rezultatom u spustu osigurao sigurno visoki plasman u kombinaciji. Čini se da će mu najopasniji suparnik biti Francuz Alexis Pinturault koji je danas za Parisom zaostao 3.23 sekunde, odnosno, 26 stotinki za Kostelićem.

SK u Kitzbühelu, spust (neslužbeni rezultat):

1. Dominik Paris (Ita) 1:57.56

2. Erik Guay (Kan) +0.13

3. Hannes Reichelt (Aut) +0.36

4. Andrej Šporn (Slo) +0.58

5. David Poisson (Fra) +0.60

...

31. Ivica Kostelić (Hrv) +2.97

...

Redoslijed u spustu:

1. Dominik Paris (Ita) 317

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 311

3. Klaus Kröll (Aut) 257

...

Ukupni redoslijed:

1. Marcel Hirscher (Aut) 935

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 873

3. Ted Ligety (SAD) 736

4. Felix Neureuther (Njem) 646

5. Ivica Kostelić (Hrv) 484

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider