Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drugi dio

Paraolimpijski dnevnik iz Sočija: 'Posebno me motivirala poruka Ivice Kostelića'

Po završetku Zimskih paraolimpijskih igara u Sočiju donosimo vam drugi dio dnevnika naših olimpijaca Dine Sokolovića i Damira Mizdraka...

11.03. svanuo je vrlo oblačan i maglovit dan. Dino je vrlo rano krenuo pream skijalištu zbog ogleda staze za super kombinaciju. Iako je sve bilo spremno za održavanje kombinacijskog super veleslaloma, otkazan je i prebačen tri dana kasnije, te se samo vozio kombinacijski slalom. Dino je prije starta bio vrlo opušten jer je znao da mu je ovo „generalna proba“ za slalom. Nakon prvog prolaznog vremena je imao prednost od 0,80 stotinki i vozio je vrlo dobro, ali je napravio grešku i izletio. Svi smo bili zadovoljni jer je vrlo dobro vozio i imali smo dobar osjećaj za utrku slaloma. Iako su uvjeti bili vrlo loši.

„Nadam se da neće biti ovoliko rupa na utrci slaloma za dva dana. Valjda će je bolje pripremit jer će biti gotovo nemoguće se spustit do cilja“, kaže Dino.

12.03. Zadnji trening slaloma pred utrku. Nevjerojatno kako je od vrlo toplih dana baš danas palo 20 cm novog snijega i staza nije bila uređena. Uspjeli smo napravit nekoliko rundi ali je bilo vrlo teško.

„Dino i ja smo mnogo razgovarali o uvjetima na stazi koje je imao jučer na kombinacijskom slalomu. Zapravo je vrlo teško skijati zbog velikih rupa koje se stvaraju nakon svakog natjecatelja, pogotovo kategoriji sjedećih jer oni nikada nemaju startni broj ispod 60 – 70'', kaže Damir Mizdra.

13.03. Prvi put da smo se probudili iza 8 sati ujutro jer je trka slaloma bila noćna. Od jutra se osjećao pozitivan naboj ali i nervoza. Damir je nakon prve vožnje držao 16. Poziciju, dok je Dino izvanrednom vožnjom držao prvo mjesto. Nakon teških uvjeta Damir je na kraju završio 11, dok Dinu nije pratila sreća te je izletio u drugoj vožnji.

„Ovo mi je prvo veliko natjecanje i trema je napravila svoje. Nisam se skijao kako znam ali sam svejedno sretan jer je moj cilj bio završiti utrku što sam i napravio. Kada sam završio drugu vožnju, ostali smo u cilju i čekali Dinu'', rekao je Damir Mizdrak.

''Bio sam vrlo nervozan čekajući njegov start i nisam si niti mogao zamisliti kako je njemu gore i što mu prolazi kroz glavu. Najviše me brinula loša staza i uvjeti koji su već bili kada sam ja prolazio, a do njega još treba proći 50-ak skijaša. Nažalost je izletio i baš u tren sav pozitivan naboj je prešao u tugu. Ono što nas slijedi je veleslalom za dva dana i nakon toga naporan rad kako bih možda i ja jednoga dana bio na visokoj razini kao Dino“, kaže Damir Mizdrak.

Znao sam za taj hupser pričao je Dino po završetku drugog slaloma. Jednostavno sam ušao prebrzo u njega i on me izbacio iz putanje. Nisam mogao više iskontrolirati monoskiju a moji snovi o medalji, koju sam gotovo imao u ruci rasplinuli su se poput mjehura od sapunice. Nije normalno da u mojoj kategoriji, sjedećih skijaša najbolji startaju s rednim brojem 70 i više i onda ispadne, kad netko gleda sastrane, ko da ne znamo kako skijati. To svakako treba nešto promjeniti. Ono što me posebno motiviralo između dva starta slaloma tog 13.03. bila je poruka mog skijaškog uzora Ivice Kostelića. Možda kada bi sada ponavljao tu drugu vožnju bi učinio nešto drugo, nešto različito, ali ovo je jedna velika škola za mene, jer ja znam da mogu i da sam odličan slalomaš, zaključio je svoja razmišljanja tog 13.03. u ciljnoj ravnini Dino Sokolović.

I za kraj Dinin i Damirov nastup završio je u subotu 15.03. u veleslalomu. Po završetku prve vožnje Dino je izjavio „ništa valjda otpelati drugi lauf da budem među prvih deset“, Dino je bio 12., a Damir 14. Nedjelja je ostala za sve nas da se radujemo i veselimo zatvaranju XI. Zimskih paraolimpijskih igara u Sočiju, a Dino je ipak ponosno nosio Hrvatski stijeg s vjerom da će za 4. godine biti bolje i spretnije za sve nas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider