Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno svima!

VIDEO Započeo još jedan hrvatski lov na medalje

Gužva je bila na ispraćaju hrvatskih paraolimpijaca u Rio de Janeiro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiro otputovalo je 19-ero hrvatskih sportaša i sportašica s invaliditetom.

"Ja sam Mikela Ristoski i idem na Olimpijske u Rio de Janeiro i nadam se medalji", poručila je skakačica u dalj koja se natječe i u troskoku.

U judu će Hrvatsku predstavljati Lucija Brešković kao prva judašica na OI, dok će Kristijan Vincetić nastupiti u disciplini 400 metara slobodno.

Natjecat će se hrvatski sportaši i sportašice u atletici, plivanju, streljaštvu, stolnom tenisu i đudu. Dobrim rezultatima i odličjima imaju se pravo nadati jer su hrvatski sportaši s invaliditetom samo u protekloj godini nastupili na 66 različitih međunarodnih natjecanja te ukupno osvojili 218 medalja! Najviše sportaša natjecat će se u atletici, a jaka je i ženska stolnoteniska reprezentacija.

"Nas četiri, znači Sandra Paović najveći je favorit Igara u svojoj kategoriji. Ona je aktualna svjetska i europska prvakinja i ako odigra kako zna, ona će uzeti zlato", smatra Helena Dretar Karić.

U Rio putuje i legenda našeg paraolimpizma, Milka Milinković kojoj će Rio biti čak desete Igre, a osvojila je osam medalja u kugli i bacanju koplja. Najiskusnija među putnicima u Rio, ima dobar savjet za mlade paraolimpijce.

"Nemaju strpljenje da dođe uspjeh, a za uspjeh treba rad, trud i strpljenje. A ja uvijek kažem, ako osoba s invaliditetom sebe prihvati takvom kakva je i da nešto radi i da bude uspješna, to je veće od medalje!"

Sreću paraolimpijcima došla je poželjeti i Janica Kostelić - kako kažu, njihova vječna inspiracija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider