Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispred Cambridgea

Oxford pobjednik Utrke sveučilišta na Regati Sv. Duje

U sklopu proslave blagdana Svetog Duje u Splitu je održan veslački spektakl.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednik Utrke sveučilišta, koja je u subotu održana u sklopu Regate Sv. Duje na splitskom Spinutu, ekipa je Oxforda koja je, osim u muškoj, pobijedila i u ženskoj konkurenciji.

U utrci osmeraca na tisuću metara sudjelovalo je 12 muških i devet ženskih ekipa. Dušan Milovanović iz Oxforda kazao je da su došli u Split na Regatu Sv. Duje kako bi predstavili svoj fakultet i zabavili se, te da se još jednom natječu sa svojim vječnim rivalima Cambridgeom.

"Ekipe smo sastavili u dva dana i zbog toga nismo znali što očekivati, jer smo imali ljude koji su nam ove godine u timu bili rezerve. Unatoč tome, nivo nam je u timu vrlo visok te se brzo priviknemo jedni na druge. U jedan dan smo se uhvatili i to je bilo to", kazao je Milovanović sretan zbog pobjede svoje posade.

Direktor Regate Sv. Duje Toni Gamulin je rekao da su zadovoljni današnjim danom, jer se radi o najvažnijem natjecateljskom danu, s obzirom na to da je u nedjelju revijalni dio u kojem će veslati legende Oxforda, Cambridgea i Gusara.

"Kao i prijašnjih godina konkurencija se pokazala iznimno jaka. Vidi se po tome što nijedna hrvatska posada nije ušla u finale. Žao nam je što je tako, ali je to istovremeno i pohvala organizatoru na razini natjecanja, odnosno kvaliteti samih posada koje dolaze na utrku", tvrdi Gamulin.

U današnjoj utrci je u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa Oxforda, Cambridge je bio drugi, dok je Aachen u cilj ušao treći. U ženskoj konkurenciji je opet pobijedio Oxford, drugo je mjesto zauzela ekipa Hamburga, a treće ekipa Zagreba, jedina od hrvatskih posada koja je osvojila odličje.

U nedjelju, na Dan Sv. Duje, na Rivi će se održati revijalna utrka legendi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider