Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sandri se ispunila najveća želja

Evo što je rekla hrvatska heroina nakon čudesnog hica!

Sandra Perković prvi put je u karijeri bacila disk preko 70 metara i s dužinom od 70,51m postavila novi hrvatski rekord te ostvarila najbolji rezultat u svijetu od 1992.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković bacila je danas na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu disk na daljinu od 70 metara i 51 centimetar što je, ne samo novi hrvatski rekord, nego i najduži hitac ove godine u svijetu.

Senzacija: Perković bacila najduži hitac na svijetu u zadnje 22 godine!

Najbolja diskašica svijeta i aktualna olimpijska pobjednica već je u prvom pokušaju bacila disk na daljinu novog hrvatskog rekorda od 69,96 metara čime je potvrdila da je tijekom zimskih priprema sjajno radila i da s optimizmom može dočekati početak atletske sezone na otvorenom.

U četvrtom pokušaju Sandra je prvi put u karijeri bacila disk preko 70 metara i s dužinom od 70,51m postavila novi hrvatski rekord i za čak 6,12 metara nadmašila najduži ovogodišnji hitac kojeg je hicem od 64,39m držala Kubanka Yaime Perez.

Zadnja atletičarka koja je prije Sandre Perković prebacila daljinu od 70 metara bila je Ruskinja Natalija Sadova 1999. godine, a svjetski rekord i dalje drži Njemica Gabriela Reinsch, koja je 1988. godine disk bacila na daljinu od 76,80m.

"Moja najveća želja se ispunila i presretna sam. Došla sam u Split spremna i željna daljine, znala sam da će disk ići preko 66, 67 metara i znala sam da se čuda mogu dogoditi i dogodila su se. Ovo je otvaranje sezone kao iz sna. Najsretnija sam što sam baš 70 metara bacila u Hrvatskoj jer je ona to zaslužila, svojim navijanjem i podrškom i iskrenošću. Kada sam bacila, osjetila sam u ruci da leti. Nakon prvog hica od 69,96m znala sam da će ovo biti dan za pamćenje. Trenutačno još nisam svjesna što sam napravila. Trebaju se emocije slegnuti. Prije početka natjecanja počela je sipiti kiša, ali kada je krenulo stala je i mogu reći da je nakon prebačenih 70 metara sunce zasjalo na stadionu. Kao neki znak da je jedna moja stanica u životu ispunjena i da sve ide prema vrhu", rekla je Perković, te dodala:

"Vraćam se u Zagreb, čeka nas mala proslava, a onda ćemo nastaviti tamo gdje smo stali, na 70 metara. Prvi put u karijeri sam spojila početak treninga 15. listopada, pa sve do sada, do početka ožujka, bez ikakvih većih promjena u treningu, sve je išlo po planu. I ovo je nagrada za taj rad i trud koji smo moj mali tim, trener Edis i ja uložili".

Glavni događaj ove sezone na otvorenom je Europsko prvenstvo koje će se održati u Zurichu od 12. do 17. kolovoza, dok će serija nastupa na mitinzima Dijamante lige za Perković započeti 18. svibnja u Šangaju. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider