Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bob nije uspio

Poznati su svi hrvatski sportaši i sportašice koji će nastupiti na ZOI u Sočiju!

Hrvatsko olimpijsko izaslanstvo na XXII. zimskim olimpijskim igrama, koje će se od 7. do 23. veljače održati u ruskom Sočiju, imat će 37 članova od kojih su 11 sportaši koji će se natjecati u alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu.

Najbrojniji će biti alpinci sa osam predstavnika: Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Filip Zubčić, Matej Vidović i Sebastian Brigović, te Sofija Novoselić i Andrea Komšić.

U skijaškom trčanju nastupit će Vedrana Malec i Edi Dadić, a u snowboardu Morena Makar.

Ovaj potpis sportaša i putnika za Soči trebao bi sutra dobiti i službenu potvrdu na sjednici Vijeća HOO-a.

"U Soči putuje manje sportaša nego u Vancouver u koji je prije četiri godine otputovalo 19 sportaša dok je u cjelokupnom izaslanstvo bilo 47 članova. U Sočiju, naravno, najviše očekujemo od Ivice Kostelića i Natka Zrnčića Dima dok će za sve ostale biti izuzetan uspjeh svaki plasman među gornjom polovinom natjecatelja", kazao je za Hinu šef Misije HOO-a u Sočiju Damir Šegota.

Na žalost, plasman na svoje četvrte ZOI nije uspio izboriti naš bob četvorosjed s pilotom Ivanom Šolom koji je nastupio na ZOI u Salt Lake Cityu, Torinu i Vancouveru.

"Plasman u Soči nam je izmakao za jedno mjesto. Nadmetali smo se u konkurenciji 72 ekipe, a mjesta ima za 30 posada s tim da najače bob reprezentacije kao Njemačka, Rusija, SAD, Kanada, Švicarska imaju pravo na tri posade. Nismo uspjeli ući u kvotu za Soči, ali smo stvorili dobre temelje da se naš bob sa pilotom Draženom Silićem plasira na ZOI 2018. u južnokorejski Pyeongchang", kazao je Šola.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider