Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
brdski biciklizam

Otvorenje prve 'enduro' biciklističke staze u Zagrebu

Biciklistički klub 'Opušteno' organizator je otvaranja prve enduro staze u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izgradnja enduro staze tj. ideja i inicijativa krenula je od mladih volontera i zaljubljenika u biciklizam. Želja je nastala prvenstveno kao poticanje javnog i društvenog interesa za promicanje grada Zagreba kao turističke destinacije i Sljemena kao poželjne svjetske destinacije za velike zaljubljenike u biciklističke sportove.

Više od 40 inicijatora/volontera je radilo na izgradnji 'enduro' staze koja se proteže i spaja vrh Medvednice – Sljeme s gradom Zagrebom.

Nakon predstavljanja projekta i želje da se Zagreb prikaže kao zanimljiva destinacija na svjetskoj razini, pokrenuli su pregovore sa Gradom Zagrebom kako bi ostvarili svoj dugo planirani društveno korisni projekt.

Nakon dobivanja svih potrebnih dozvola, radovi su pokrenuti u srpnju 2015. godine. Staza je nastala u suradnji Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Parka prirode Medvednica, Hrvatskih šuma, Husquarna alata, HGSS-a i biciklističkog kluba 'Opušteno' kao pokretačem cijelog projekta.

Jedan od glavnih ciljeva uređenja ove staze je poboljšanje odnosa planinara i biciklista kako bi i brdski biciklisti mogli uživati u svom sportu na uređenoj i adekvatnoj stazi. Staza je srednje zahtjevna te zahtjeva dobro znanje upravljanja brdskim biciklom.

Iz kluba 'Opušteno' zahvaljuju se svima koji su doprinijeli izgradnji ove staze, naročito Darinki Jug iz Grada Zagreba, Martini Bienenfeld iz Turističke zajednice Grada Zagreba i Snježani Malić-Limari iz Parka prirode Medvednica koje su uvelike doprinijele realizaciji ovoga projekta. Posebno su zaslužni svi volonteri i volonterke bez čijega rada staze ne bi bilo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider