Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U Zagrebu

Otvorena međunarodna konferencija za kondiciju sportaša

Najveća međunarodna konferencija iz područja kondicijske pripreme sportaša otvorena je na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U pozdravnom govoru gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je važnost sporta i uloge zagrebačkog KIF-a u stvaranju vrhunskih sportaša i postignuća, najavio je realizaciju planova od kojih je jedan gradnja centra izvrsnosti na ledini pored fakulteta. Ispred više od 700 zanitželjnih sudionika prvog dana konferencije održana je zanimljiva debata u kojoj su sudjelovali najbolji kondicijski treneri Hrvatske Mario Tomljanović, Joško Vlašić, Luka Milanović i Pero Kuterovac.

''Ova konferencija postala je jedan od zaštiitnih znakova KIF-a. Svake nam je godine cilj dovesti vodeće eksperte iz raznih područja, a u ovom slučaju iz kondicijske pripreme sportaša. Kao i uvijek cilj nam je spojiti teoretska i znanstvena istraživanja i spoznaje s praksom i to je pravi put kako vidimo razvoj ovog fakulteta. Ove nam je godine čast ugostiti između ostalih g. Carlosa Lalina iz FC Real Madrid, koji će u nedjelju govoriti o postupcima prevencije rehabilitacije sportaša a definitivno da čovjek koji je u tom segmentu radi sa Christianom Ronaldom ili Lukom Modrićem ima što za reći!'',izjavio je dekan KIF-a Damir Knjaz i dodao:

''Cilj nam je svakako da i u ostalim područjima kineziologije kao što je tjelesna aktivnost i zdravlje, sportski menadžment, sport djece i mladih organiziramo slične konferencije.''

Najboljim kondicijskim trenerom za 2013. godinu proglašen je Mario Tomljanović, donedavni trener hrvatske rukometne reprezentacije i profesor na splitskom Kineziološkom fakultetu, autor brojnih stručnih članaka objavljenih diljem svijeta.

Prvom danu KPS-a prisustvovali su i načelnik za vrhunski i rekreativni sport MZOS-a Krešimir Šamija, predsjednik HOO Zlatko Mateša ali i jedan od najboljih svjetskih gimnastičara Marijo Možnik, sportske legende Robert Prosinečki i Dubravko Šimenc te mnogi drugi.

12. Međunarodna konferencija KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA nastavlja se brojnim teoretskim i praktičnim radionicama. Večeras u 20 sati u prostorima Malog amfiteatra Kineziološkog fakulteta bit će predstavljena nova publikacija s tematikom juda – priručnik pod naslovom Judo osnove, autora prof.dr.sc. Hrvoja Sertića i dr.sc. Ivana Segedija.

Ljubitelji nogometa na svoje će doći posljednjeg dana konferencije, u nedjelju kada će se održati međunarodni seminar KONDICIJSKA PRIPREMA U NOGOMETU namijenjen kondicijskim i nogometnim trenerima te ostalim stručnim kadrovima u nogometu.

Glavna zvijezda ovog seminara je stručnjak za prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda FC Real Madrid i našeg Luke Modrića, Carlos Lalin, a uz njega na seminaru sudjeluju i glavni trener i kondicijski trener HNK Hajduk Igor Tudor i Boris Peyrek, kondicijski trener aktualnih prvaka Europe, srpske U-19 nogometne reprezentacije Marko Stojanović i drugi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider