Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zbilja sramotno

Otkriven novi skandal: Osramoćeni Armstrong nije samo varao dopingom?

Umirovljeni talijanski biciklist Roberto Gaggioli izjavio je u intervjuu za Corriere della Seru da mu je 1993. godine Lance Armstrong platio 100.000 dolara da mu pusti pobjedu na utrci Million Dollar Race…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Armstrong mi je poklonio tradicionalni talijanski božićni kolač i zaželio mi sretan Božić. U kutiji je bilo 100.000 dolara u malim novčanicama. Lance mi je rekao da se moja momčad, Coors Light, složila s time. Shvatio sam da je sve odlučeno'', ispričao je 51-godišnji Gaggioli.

''Kvaka'' je bila u tome da bi Gaggioli za pobjedu na utrci u Philadelphiji dobio 25.000 dolara, dok je Armstrong na koncu dobio milijun jer je prije toga slavio na još dvije utrke iz iste serije.

Armstrong je tada imao 22 godine i vozio je za momčad Motorola. U nastavku karijere je čak sedam puta ''osvajao'' najveću svjetsku utrku, Tour de France, ali svi su mu naslovi oduzeti nakon otkrića, a potom i njegova priznanja da je bio dopingiran. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider