Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ništa od brzinskih ispita

Otkazani spustevi: Snijeg zameo Altenmarkt i Wengen

Još se ne zna kad će se i gdje nadoknađivati danas dvije odgođene utrke Svjetskog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spust za skijašice koji se za Svjetski kup trebao u subotu voziti u Altenmarktu i spust za skijaše u Wengenu otkazani su zbog loših vremenskih uvjeta, objavili su organizatori.

Spust za skijašice u Altenmarkt-Zauchenseeu otkazan je zbog loših vremenskih uvjeta. Najprije je snijeg u četvrtak spriječio održavanje dva treninga skijašica, a u petak snijeg i magla. Zbog toga je Svjetska skijaška federacija (FIS) odlučila da se u subotu prije same utrke spusta održi trening što je neophodno za održavanje ovog natjecanja. No, vremenski uvjeti nisu ni to dopustili.

Organizatori i FIS trenutačno razmatraju mogućnost prebacivanja spusta na nedjelju umjesto kombinacije (super G + slalom).

Spust za skijaše trebao je startati u 12:30, ali je otkazan zbog velikih količina snijega koji je napadao tijekom jučerašnjeg dana i noći. Od petka je u Wengenu napadalo između 40 i 50 cm snijega, a puše i jak vjetar što otežava pripremu staze.

Međutim, nije otkazan slalom koji je na rasporedu za nedjelju. Prva vožnja je na programu u 10:30 sati, a druga u 13:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider