Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi se mlatili

Oštre kazne za neviđeni kaos na rukometnoj utakmici!

Dvojica igrača Rudara dobila su 12 mjeseci zabrane igranja, ali to nije sve...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenik za natjecanje Prve i Druge Hrvatske rukometne lige Mihael Varga izrekao je kazne sudionicima incidenta u Labinu nakon kojeg je došlo do prekida utakmice druge lige Mladi rudar - Moslavina igrane 25. veljače.

>> Kaos kakav Hrvatska dugo nije vidjela: Prekinuta utakmica, tukli se apsolutno svi!

Ukupno je kažnjeno 12 osoba iz Mladog rudara - deset igrača, pomoćni trener i jedan član UO-a koji su ukupno kažnjeni sa 30 utakmica neigranja, 62 mjeseca suspenzija i 26.000 kuna kazne. Kod RK Moslavina kažnjeno je 6 igrača sa ukupno 12 mjeseci suspenzije, 16 utakmica i 10.000 kuna.

Također, utakmica će biti registriran 10:0 za Moslavinu, a Mladom rudaru bit će oduzet jedan bod i idućih pet domaćih utakmica morat će igrati minimalno 50 kilometara od Labina.

"Službenu snimku, koju svaki klub domaćin utakmice mora imati i poslati u Ured sukladno propozcijama natjecanja, pregledao sam 50-60 puta kako bi točno utvrdio sve okolnosti koje su dovele do ružnih scena, tučnjave i prekida susreta. Također, pregledao sam i pisane izjave svih aktera i službenih osoba na utakmici. Moram reći kako unatoč tome što je rukomet sport s puno fizičkog kontakta tijekom susreta, ovakve scene su prava rijetkost i mene je osobno sram što je do ovog došlo," kazao je povjerenik Varga koji je odluku o kazni donio nakon pregledane snimke i izjave sudaca, a Mladi Rudar kažnjen je i zabranom igranja pet prvenstvenih utakmica na svojem parketu zbog napada gledatelja na igrače.

Podsjetimo, na spomenutoj utakmici došlo je do masovne tučnjave među igračima, ali i ulaska gledatelja u teren, te je susret morao biti prekinut dvije sekunde prije kraja pri rezultatu 21:21.

Pobjeda je registrirana za Moslavinu i to rezultatom 10:0, a momčadi Mladi rudar oduzima se jedan bod. (M.I./Agencija VLM/Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati