Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Ovo se još nije dogodilo"

Hrvatska ostaje bez Cernogoraza: Imam ponude, ali...

Posljednjih je dana u središtu zbivanja olimpijski pobjednik u trapu Giovanni Cernogoraz. 32-godišnjak iz Novigrada trebao je na Svjetskom kupu u Meksiku započeti ciklus kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Riju, no zbog nedostatka dozvole za oružje s kojim nastupa - do Meksika nije stigao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijsko zlato u obiteljskom restoranu i slika pobjedničkog postolja iz Londona podsjećaju na jedno posebno ljeto. Po iste uspjehe u Riju 2016. godine trebao je krenuti iz Meksika, no zračna kompanija mu nije dozvolila ukrcavanje na let u Veneciji zbog nedostatka dozvole za nošenje oružja koju je, prema Giovannijevim riječima, trebao pribaviti hrvatski streličarski savez.


"Takve stvari da su nam nedostajali dokumenti još se nije dogodilo, ali bilo je na primjer da su nam zaboravili prijaviti ekipu na Europsko prvenstvo, da su zaboravili rezervirati sobe u hotelu i takve stvari".

U savezu opovrgavaju Cernogoraza.

"Napravili smo sve, ali on je na put krenuo tri dana ranije. Nitko nije znao da taj dokument treba imati. Htio bi samo razjasniti da sličan dokument treba imati kada se ide u SAD, no onda nam organizator pošalje unaprijed obrazac koji mi ispunimo sa svim potrebnim podacima, oni ga ovjere, vrate nama i onda znamo da je to dokument kojeg strijelac mora imati sa sobom", rekao je direktor saveza Ivan Cvitak.

Iako su mu promijenili let i mogao je krenuti već sutra u Meksiko Cernogoraz smatra da se  radi o premalo dana za pravu pripremu.

"Imam dosta iskustva i probali smo već prije ići dva dana prije službenog treninga i to ne bi imalo dobar rezultat".

Klasična slika nakon Olimpijskih igara - slikanja i obećanja. Cernogorazu je vlada nakon zlata obećala posao u vojsci no do njega još nije došlo.

"Nije, nije... još prije Olimpijade kad smo osvojili dva europska zlata. Ja pojedinačno i braća Glasnović ekipno, još tada nam je bilo obećano da ćemo dobiti zaposlenje u policiji ili u vojsci".

Ima ponude drugih zemalja za promjenom državljanstva i...

"Želim jedan odgovor da znam svoju budućnost".

Ako ga ne dobije nakon svih ovih godina, možda će nažalost ove medalje slaviti pod nečijom drugom zastavom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider