Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvati činili većinu

Okupili se zlatni vaterpolisti koji su prije 45 godina pobijedili SSSR!

Zlatni olimpijski vaterpolisti u Zagrebu su se prisjetili jednog od najvećih sportskih uspjeha bivše države.

Prošlo je 45 godina od kada su na Olimpijskim igrama u Meksiku u jednom od najuzbudljivijih finala pobijedili SSSR rezultatom 13:11 i vinuli se u sportske legende.

Nasmijani i dobro raspoloženi pomoćni trener Damir Čorić, olimpijci Ozren Bonačić, Zdravko Hebel, Ronald Lopatny, Uroš Marović, Đorđe Perišić, Karlo Stipanić i Ivo Trumbić prisjetili su se najzanimljivijih događanja s povijesne olimpijade koja se igrala na 2300 m/n.

''Zahvaljujem Hrvatskom vaterpolskom savezu na prijemu i obilježavanju 45 godina od osvajanja zlatne olimpijske medalje. Mi se sastajemo svake godine i ti nam susreti jako puno znače. Ovo je prva zlatna medalja nakon koje su uslijedili zaista veliki uspjesi vaterpola a želja nam je da se tako nastavi i u budućnosti. S radošću se prisjećamo skoro deset godina koliko je ova reprezentacija bila zajedno!'', izjavio je kapetan reprezentacije u Mexicu Ivo Trumbić.

Reprezentaciju je te 1968. godine vodio izbornik Aleksandar Seifert, a od 11 igrača osmorica su bili Hrvati:

Ozren Bonačić, Zdravko Hebel, Zoran Janković, Ronald Lopatny, Uroš Marović, Miroslav Poljak, Karlo Stipanić te kapetan Ivo Trumbić, a u sastavu su bili i Dejan Dabović, Đorđe Perišić i Mirko Sandić, a kao dvanaesti igrač u pričuvi je bio tada tek perspektivni Ratko Rudić.

''Bila je iznimna čast i zadovoljstvo biti član ove reprezentacije koja je svoje temelje udarila na OI u Tokiju osvojivši srebrnu medalju, a veći dio igrača je u Meksiku osvojio zlato. U planu je knjiga Od srebra u Tokiju do zlata u Meksiku koja bi obuhvatila sva naša sjećanja'', izjavio je zlatni olimpijac Đorđe Perišić.

Zlatni olimpijci druženje i obilježavanje ovog velikog sportskog jubileja nastavili su zajedničkim ručkom na kojem će se prisjetiti najvećih trenutaka i postignuća njihove generacije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider