Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Ne bojimo se nikoga'

Okupila se rukometna reprezentacija: Od početka moramo biti u top formi

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se ovoga petka ispred hotela Panorama u Zagrebu kako bi krenula put Umaga gdje će započeti s prvom fazom priprema za skorašnje Svjetsko prvenstvo u Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Planiramo svaki dan imati dva treninga. Želimo iskoristiti lijepo vrijeme da i vani odradimo nekoliko treninga, što do sada nije bilo prilike. Radit ćemo i na taktici, a imamo i dvije kontrolne utakmice," naglasio je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Prva faza priprema trajat će do 30. prosinca. Druga fazu počinje 2. siječnja te koja će trajati sve do 13. siječnja kada reprezentacija putuje za Katar, a u sklopu koje će i odigrati dvije pripremne utakmice sa Srbijom, 9. i 10. siječnja, u Poreču i Rijeci.

Hrvatski izbornik je otkrio kako se do sada najviše radilo na snazi.

"Situacija je takva da već od prve utakmice moramo biti u top formi. Naši prvi protivnici na prvenstvu Austrija i Tunis već se duže vrijeme pripremaju. Moramo biti oprezni. ne bojimo ih se, ali ih respektiramo," naglasio je Goluža.

Kapetan Igor Vori je već 12 godina u reprezentaciji, a do sada je osvojio devet medalja na velikim natjecanjima pri čemu olimpijsko (2004) i svjetsko (2003) zlato.

"Motiv i želje su kao i prvi put. Ne samo moji, već i svih nas ovdje. Bitno je da se dobro spremimo i analiziramo suparnike. Mi ciljamo na najviše, no idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu. Nema smisla sada nešto najavljivati. Važan faktor će biti i sreća. Najbitnije je da svi ostanemo zdravi. Atmosfera je super, što je vrlo važno," kazao je Igor Vori.

Njegov suigrač u francuskom PSG-u Marko Kopljar smatra kako je najvažnije da se nitko ne ozlijedi.

"Samo je važno da ne bude ozljeda. Nemamo previše, ali mislim da imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo," kazao je Marko Kopljar prokomentiravši našu skupinu na SP-u kojoj su BiH, Makedonija, Austrija, Tunis i Iran.

"Skupina se možda ne čini teška, ali bit će jako zanimljivih mečeva. Neće biti lakih mečeva. Mi smo u ulozi favorita i sve će protiv nas biti opušteni. Treba se dobro pripremiti i sačuvati svježine za drugi krug."

S njim se složio i Vori.

"Svi pišu da je skupina lagana, no ja tvrdim da je skupina jako varljiva. Svi suparnici su opasni, posebice BiH i Austrija. Mogu biti jako neugodni."

Hrvatska otvara SP 16. siječnja utakmicom protiv Austrije. Dan kasnije je ogled protiv Tunisa. Iranci su na rasporedu 19. siječnja, a zatim slijede utakmice protiv Makedonije (21.1) i BiH (23.1.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider