Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
12.000 nositelja

OI Rio de Janeiro: Baklja će biti zapaljena 21. travnja 2016.

Baklja će krenuti put Brazila 3. svibnja kako bi započela svoj put po toj južnoameričkoj državi koji će trajati sto dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baklja za ljetne Olimpijske igre koje će se iduće godine održati u Rio de Janeiru bit će zapaljena u grčkoj Olimpiji 21. travnja iduće godine, prije nego krene na put prema Brazilu 12 dana kasnije, objavili su organizatori u subotu. 

Baklja će krenuti put Brazila 3. svibnja kako bi započela svoj put po toj južnoameričkoj državi koji će trajati sto dana.

Organizatori Olimpijskih igara u Riju objavili su početkom srpnja kako će baklju nositi 12.000 nositelja kroz 500 gradova i sela. Rio de Janeiro je prvi južnoamerički grad koji će ugostiti ljetne Olimpijske igre.

Baklja za ljetne, ali i za zimske Igre, tradicionalno se pali uz pomoć paraboličnog ogledala i sunčevih zraka na svečanosti u Olimpiji, mjestu na kojem su održavane antičke Igre .

Paljenje baklje i njeno prenošenje od grada do grada pa sve do mjesta gdje se održavaju Igre nije postojalo u drevnoj Grčkoj, nego su to uveli organizatori OI-a u Berlinu1936.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider