Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez 'skupine smrti', ali...

Ždrijeb kvalifikacija: Cijela ex-Yu stiže u Hrvatsku?

U Dubrovniku je održan ždrijeb kvalifikacija za EP u rukometu 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznate su kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo rukometaša koje će se 2018. održati u Hrvatskoj.

Na današnjem ždrijebu u Dubrovniku, uoči kojeg je predstavljena maskota EP-a, 28 reprezentacija raspoređeno je u sedam skupina. Po dvije najbolje iz svake će se plasirati na europsku smotru, ali i najbolji među trećeplasiranima.

Hrvatska rukometna reprezentacija zbog domaćinstva ne mora igrati kvalifikacije koje počinju 2. studenog ove, a završavaju 18. lipnja iduće godine.

Grahovac: Cilj nam je jedino zlato koje nemamo

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac rekao je nakon ždrijeba kako je Hrvatskoj cilj osvajanje zlata te zaokruživanje ciklusa jedinom medaljom koja nedostaje.

''Nama je cilj zaokruživanje ciklusa i osvajanje zlata kojeg jedino nemamo u svim našim medaljama. Mi imamo strašnu dobru reprezentaciju koja može pobijediti naročito pred domaćom publikom. Ne treba bježati od odgovornosti, ali niti stvarati pritisak na reprezentaciju. Mislim da smo najbolji."

Odgovarajući na novinarski upit o sigurnosnom aspektu prvenstva u kontekstu nedavnih terorističkih napada u Parizu i Belgiji, Grahovac je odgovorio kako su svi u HRS-u svjesni rizika te kako se velika pozornost poklanja sigurnosnom aspektu.

''Razmišlja se stalno o tome jer je to nešto što je sadašnjost i svjesni smo svi rizika i opasnosti kod organizacije ovakvog natjecanja i veliku pažnju ćemo posvetiti sigurnosnom aspektu'', rekao je Grahovac.

Gotovo svi hrvatski susjedi dobro prošli u ždrijebu

Što se tiče samog ždrijeba, kuglice su izvučene na način da se ni jednu skupinu ne može okarakterizirati izuzetno teškom, ali zato postoji nekoliko zanimljivih.

Naši susjedi prošli su vrlo dobro. Mađari ne bi trebali imati problema s plasmanom, a što se tiče ostalih jako zadovoljni mogu biti BiH (izvukli Austrijance iz drugog pota), Srbija (i iz prvog i iz drugog pota izvukli vjerojatno najlakše reprezentacije).

Slovenija s izbornikom Veselinom Vujovićem će se lako obračunati s rukometnim liliputancima Portugalom i Švicarskom, dok je Crna Gora smještena u možda i najizjednačeniju od svih skupina.

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE:

1 - Danska, Mađarska, Nizozemska, Latvija

2 - Poljska, Bjelorusija, Srbija, Rumunjska

3 - Španjolska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Finska

4 - Island, Makedonija, Češka, Ukrajina

5 - Njemačka, Slovenija, Portugal, Švicarska

6 - Švedska, Rusija, Crna Gora, Slovačka

7 - Francuska, Norveška, Litva, Belgija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider