Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nakon tri godine

Održan prvi Red Bull Air Race: Bonhomme pobijedio starog rivala

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo nakon trogodišnje stanke ponovo je u niskom letu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na modrom nebu Abu Dhabija na otvorenju sezone vodila se žestoka borba između trojice pilota, a pred tisućama gledatelja uz obalu Corniche pobjedu je na kraju izborio Paul Bonhomme.

Britanac Paul Bonhomme pobijedio je na prvoj utrci Red Bull Air Race svjetskog prvenstva održanoj u subotu u Abu Dhabiju. Najbolje je podnio napetost neizvjesnog finala i nadmašio višegodišnjeg rivala Hannesa Archa, dok je treće mjesto osvojio Kanađanin Pete McLeod.

Aktualni je svjetski prvak u pretposljednjem krugu imao zaostatak i za nadolazećom zvijezdom Peteom McLeodom, koji se u Abu Dhabiju prvi put u karijeri domogao pobjedničkog postolja, i za starim rivalom Archom. No u posljednjem je krugu brzinskog spektakla u niskome letu nad tirkizno plavom površinom Arapskog zaljeva bio gotovo dvije sekunde brži. S 56.439 sekundi ne samo da je osigurao pobjedu, već je i zabilježio najbolje vrijeme utrke. Arch je bio slabiji za treptaj oka postigavši vrijeme 57.776. Kao što se i očekivalo, utrka u Abu Dhabiju najavila je uzbudljivu i vrlo neizvjesnu sezonu najbržeg svjetskog prvenstva u svijetu motosporta.

„Pritisak je bio ogroman i nije bilo nimalo lako vratiti se na najvišu stepenicu“, rekao je Bonhomme koji je 2009. i 2010. osvojio naslov svjetskog prvaka ostavivši Archa na drugome mjestu. Obojica su se pribojavala da će promjene pravila i uvođenje standardnih motora za svih 12 pilota pooštriti konkurenciju. Upravo se to i dogodilo! U petak su na kvalifikacijama Kanađanin Pete McLeod, Australac Matt Hall, Britanac Nigel Lamb i Čeh Martin Sonka bili unutar jedne sekunde zaostatka.

Sljedeća destinacija na koju piloti sele svoje avione je Rovinj. Između osam utrka u sedam država, ovaj zrači spektakl po prvi put u svojoj povijesti odabrao je Hrvatsku te će 12. i 13. travnja gledateljima pružiti pravi adrenalinski spektakl.

Ulaznice su već u prodaji putem stranice www.eventim.hr, a sve novosti i detalje o pilotima i natjecanju možete pratiti na www.redbullairrace.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider