Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tapircup 2013

Održan najveći turnir inline hokeja u Hrvatskoj

Na igralištu Sportskog centra Kuna na Zagrebačkom Velesajmu u organizaciji KHL Tapiri u subotu 14. rujna održan je drugi međunarodni turnir Tapircup2013 u inline hokeju, najveći turnir te vrste u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak 12 momčadi iz pet zemalja natjecalo se za naslov prvaka turnira koji u ovom relativno novom sportu u Hrvatskoj postavlja nove standarde uspješnosti.

Nakon ranojutarnjeg razigravanja po skupinama u polufinale su se plasirali prošlogodišnji pobjednici ekipa IHK Kune, sisački Flavijevci, KK Pula Inline i gosti iz Trsta ZKB Kwins Polet. Nakon žestokih utakmica u polufinalima za naslov su se ostali boriti Kune i Pula. Finale je otišlo na stranu prošlogodišnjih pobjednika Kuna s rezultatski uvjerljivih 13-2.

Iako su se za ovogodišnje izdanje pojačali i sa iskusnim slovenskim igračima ekipa iz Pule morala se zadovoljiti drugim mjestom. Treće mjesto osvojila je talijanska ekipa koja je porazila Siščane 6-1. Peta je ekipa Purana iz slovenskog Horjula koja je tek nakon penala porazila šestoplasirane domaćine KHL Tapiri.

Inline hokej u Hrvatskoj nakon otvaranja prvog natkrivenog specijaliziranog igrališta za taj sport na Zagrebačkom Velesajmu sve više napreduje. Pokazuje to i lijepi uspjeh hrvatskih ekipa na ovom turniru u jakoj konkurenciji momčadi iz Italije, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Na igralištu Sportskog centra Kuna uskoro počinje i prvenstvo 11 klubova koje će trajati do travnja. Veseli nagli porast brojnosti ekipa i popularnosti ovog sporta.

Zahvaljujući sponzorima, i najbolji igrači turnira nagrađeni su vrijednim nagradama. Najbolji strijelac turnira, bivši hokejaš Medveščaka i kapetan hrvatske hokejaške reprezentacije Marko Lovrenčić dobio je na korištenje Audi A3 Limousine, tek predstavljen Audijev novitet. Najbolji igrač turnira, također iz redova Kuna, Mario Novak nagrađen je wellness vikendom za dvoje u hotelu Maestral sponzora Laguna Novigrad d.d.

Najbolji golman turnira sa samo 4 primljena gola je Matija Tačković, golman KHL Tapira.TapirCup 2013. sponzorirali su Laguna Novigrad d.d, Audi, Kvadra, Ewopharma, ACG Lukaps, Zagrebačka pivovara, Jamnica, PIK Vrbovec, Atlantic Grupa, Pizzeria Kum Zagreb, Tehnoguma, Bistro i pizzerija Pri Vujči, Catering Delicija, Print faktor i CREATOR lab.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider