Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ususret EP-u

'Odlično bi bilo ako i treći put zaredom osvojim zlatnu medalju'

Hrvatskoj ženskoj taekwondo reprezentaciji u sastavu Ana i Lucija Zaninović te Petre Matijašević ove je godine najvažnije natjecanje Europsko prvenstvo koje će se u svibnju održati u Azerbejdžanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Od naših reprezentativki očekujem dobre rezultate na Europskom prvenstvu ali i na svim drugim ovogodišnjim natjecanjima", rekao je danas na konferenciji za novinare u Splitu izbornik naše taekwondo reprezentacije Toni Tomas.

On je posebice istaknuo novi sustav kvalifikacija za sudjelovanje na olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru. Ranije su teakwondo sportaši plasman na olimpijske igre osiguravali na svjetskom kvalifikacijskom turniru ili na dodatnim kontinentalnim kvalifikacijskim turnirima, a po novom sustavu na Igre u Rio plasirat će se šest prvoplasiranih taekwondoašica na temelju bodova prikupljenih na natjecanjima koja se održavaju u četvorogodišnjem razdoblju između dviju olimpijskih igara dok će se deset sportašica kvalificirati na dodatnim kontinentalnim kvalifikacijama.

"Na trenutnoj rang listi kvalifikacija za olimpijske igre u Brazilu Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma zauzima 6. mjesto kao njezina sestra Ana u kategoriji do 57 kilograma, dok je Petra Matijašević u kategoriji do 67 kilograma trenutačno na 23. mjestu", rekao je izbornik Tomas i naglasio da će se po novom sustavu kvalifikacija za sudjelovanje na OI 2016. bodovati nastupi na osam Grand prix turnira, te finalnom Grand prix turniru kao i na Europskim i svjetskim prvenstvima.

"Hrvatska ženska taekwondo reprezentacija sljedećeg će tjedna otputovati na trotjednu arapsku turneju gdje će sudjelovati na tri kvalifikacijska turnira u Egiptu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Dohi koji će se bodovati za plasman na OI u Brazilu", najavio je Tomas.

Po njegovim riječima novi sustav kvalifikacija za sudjelovanje na olimpijskim igrama je pravedniji jer pruža šansu da se na to veliko natjecanje plasiraju doista najbolje taekwondoašice u četvorogodišnjem kontinutetu, a ne da plasman zavisi od forme na jednom kvalifikacijskom turniru.

Ana i Lucija Zaninović izrazile su uvjerovanje da će se uspjeti plasirati na OI 2016. godine, a i Petra Matijašević je rekla kako ima šansi izboriti plasman jer je pred njom još mnogo turnira koji će se bodovati za nastup.

Sestre Zaninović su u dosadašnjoj karijeri zajedno osvojile osam medalja na Svjetskim i Europskim prvenstvima te na olimpijskim igrama.

Lucija Zaninović je osvajačica brončanog odličja s OI 2012. u Londonu, a i dvostruka je europska prvakinja koja je osvojila zlatne medalje na dva posljednja Europska prvenstva 2010. u Sankt Peterburgu i 2012. godine u Manchesteru.

"Odlično bi bilo ako i treći puta za redom osvojim zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Azerbejdžanu u svibnju ove godine", rekla je Lucija Zaninović. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider