Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
30 puta rušila rekorde

Odlazi jedna od najvećih atletičarki u povijesti: 'Nastavite moj rad'

Najveća motkašica u povijesti, ruska atletičarka Jelena Isinbajeva (31), potvrdila je u utorak da će nakon Svjetskog prvenstva, koje se sljedeći mjesec održava u Moskvi, okončati karijeru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruka olimpijska pobjednica i aktualna svjetska rekorderka (5.06m) svoju je odluku objavila odmah nakon što je trijumfirala na ruskom prvenstvu s preskočenih 4.75 metara.

''Sto posto je sigurno da moja karijera završava na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Bit će to nostalgičan trenutak za mene, ali pokušat ću izvući zadovoljstvo iz toga i pružiti najbolje od sebe'', poručila je Isinbajeva.

Velika sportašica je prije nekoliko tjedana najavila da će nakon SP-a uzeti stanku i roditi dijete, te se nakon toga vratiti i u Rio de Janeiru loviti treće olimpijsko zlato. No, naknadno je promijenila planove.

''Razgovarala sam sa svojim kolegicama i pitale su me: ''Što se događa? Rekla si da ćeš ostati do Rija?'' Odgovorila sam im: ''Ne, tada ću biti deset godina starija od svih drugih na zaletištu i zato vas ostavljam same. Nastavite moj rad.''

Isinbajeva je osvojila zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2004. u Ateni i 2008. u Pekingu, a lani je u Londonu bila brončana. Svjetske je naslove osvajala 2005. u Helsinkiju i 2007. u Osaki, a ima i četiri svjetske krune u dvorani. Ukupno je 30 puta rušila svjetske rekorde: 17 puta na otvorenom i 13 puta u dvorani. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider