Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ultimatum Zorana Gopca

Odgođen izbor glavnog tajnika HOO-a: 'To je klasična ucjena!'

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora imalo je na dnevnom redu izbor novog glavnog tajnika. Tema oko koje su se proteklih dana lomila koplja i dizale tenzije. Na kraju nije izabran nitko...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbor prvog operativca HOO-a odgođen je iz tehničkih razloga. U HOO pristigle su dvije kandidature, ona dosadašnjeg glavnog tajnika Josipa Čopa i njegova protukandidata Tomislava Paškvalina. Obje su ocijenjene valjanima i kandidati su danas trebali obaviti razgovor pred članovima komisije.

Kako je Tomislav Paškvalin privatno bio spriječen, odlučeno je da će kandidati svoje programe pred komisijom izložiti 15. svibnja, a 20. svibnja održat će se sjednica Vijeća HOO-a na kojoj će biti izabrana osoba koja će u sljedeće četiri godine obavljati dužnost glavnog tajnika.

U predvečerje izbora žestoko je odjeknuo svojevrsni ultimatum Zorana Gopca, iz rukometnog saveza, koji je najavio istupanje nekoliko saveza - i to mahom velikih sportova - iz članstva u hrvatskom olimpijskom odboru ukoliko ne bude izabran Tomislav Paškvalin. Rukometni, košarkaški, vaterpolski i skijaški savez u utrci za glavnog tajnika podržavaju Tomislava Paškvalina, proslavljenog vaterpolista, i smatraju da bi njegov izbor bio u interesu sporta i sportaša.

Svačije legitimno pravo je podržati kandidata ili program koji smatra kvalitetnijim, no medijski istup Zorana Gopca u kojem je zaprijetio istupanjem ovih sportova iz HOO-a ukoliko ne prođe kandidat kojeg oni podržavaju, definitivno iskače iz normalnih okvira lobiranja i borbe za svoje interese.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša to je nazvao klasičnom ucjenom, a od Gopčeve izjave ogradili su se i predstavnici vaterpola, košarke i skijanja, dakle sportova koji su spomenuti u tom kontekstu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider