Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bodovi se prenose

Odbojkašice uoči sudara s Njemicama: Ne bojimo se nikoga

Hrvatske odbojkašice u subotu su u Rimu pobijedile Tunis sa 3:1 (25-6, 21-25, 25-16, 25-13), te su osigurale plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja kod Hrvatica bila je Samanta Fabris sa 22 poena: "Malo smo popustile u drugom setu, pala nam je koncentracija, ali uspjele smo se skupiti i pokazati da smo ekipa, i da imamo 14 kvalitetnih igračica. No, najvažanije je da smo uzele tri boda i da smo prošle dalje. Sutra igramo sa viceprvakinjama Europe Nijemicama, i bit će teško jer imaju sustav i dobrog trenera. Mi smo pokazale da možemo odigrati na visokoj razini, ne bojimo se nikoga i trebamo dati maksimum, jer se bodovi prenose u drugi krug", izjavila je 22-godišnja Fabris.

Na upit o protivnicima u drugom krugu, Kini, Japanu i Azerbajdžanu, Fabris je kazala: "One su jako brze, ali i mi smo u zadnja tri mjeseca ubrzali našu igru. Kad smo zadnji puta igrali protiv Azerbajdžana ostvarili smo pobjedu. Teško je sada bilo što predviđati, treba ići utakmicu po utakmicu."

Protiv Tunisa odlična je bila i 20-godišnja Karla Klarić, koja je upisala 14 poena: "Izbornik je dao priliku mlađim igračicama jer protivnik nije bio toliko jak, i drago mi je da nam je ukazao povjerenje. Imale smo i podršku od iskusnijih igračica, koje su nam govorile što trebamo raditi i ispraviti. U drugom setu smo se malo opustile, pala je koncentracija, greške su se nizale i izgubile smo set. No, poslije smo se brzo vratile, a to je najbitnije. Prošle smo skupinu, što nam je bio cilj, a sutra s Njemačkom dat ćemo sve od sebe kako bi prenijeli što više bodova u drugi krug. Nijemice su dobra ekipa, disciplinirane su i imaju dobrog trenera", rekla je Klarić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider