Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prenijeli tri boda

Odbojkašice ispunile osnovni cilj: 'Sad je svaka utakmica finale'

Hrvatske odbojkašice uživaju u odličnoj formi na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranice Angela Vercesija u nedjelju su u dramatičnoj utakmici pobijedile europskog viceprvaka Njemačku i u drugi krug prenijele tri boda. U novoj skupini, koja se igra u Trstu, Hrvatsku čekaju Japan, Kina, Azerbajdžan i Belgija.

"Imali smo ogromnu želju da njih pobijedimo i to nam je definitivno dalo hrabrosti da mislimo da možda možemo ponoviti ovakve utakmice i u budućnosti", samouvjerena je Mia Jerkov.

Nova prilika dolazi u srijedu. U drugom krugu formirane su dvije nove skupine, u svakoj je osam reprezentacija. Hrvatska je prenijela tri boda u drugi krug te je u novoj, skupini E, na šestom mjestu. Prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Japana, inače brončanih sa prošlog SP-a, a zatim slijede Kina, Azerbajdžan i Belgija.

"U ovom drugom krugu svaka utakmica je novo finale. Japan i Kina izuzetno kvalitetne ekipe, teški protivnici. Azerbajdžan i Belgija su kvalitetni protvnici, Belgija je bila treća u Europi, po stilu su slične Nijemicama. Ako otvorimo dobro protiv Japana, kasnije bi čak mogle ići na sve pobjede", kaže Jerkov.

Druga skupina dobila je naziv 'skupina smrti'. Svjetske prvakinje su Ruskinje, a u istoj su skupini i doprvakinje - Brazilke, Amerikanke kojima je izmakla medalja na prošlom prvenstvu te izvrsne Srpkinje koje su na posljednjoj smotri bile osme.

Naše su odbojkašice prvotni cilj ostvarile - plasman u drugi krug. Sada imaju novi: "Prvenstvena nam je želja da pokažemo da imamo tu kvalitetu da pripadamo europskoj i svjetskoj eliti. Pokušat ćemo pobijedit barem jednu svjetsku ekipu jer su one teški protivnici, mislim da nam to treba biti novi cilj, barem ćemo pokušati", ističe Jerkov.

Sve utakmice igraju se u Trstu, nije daleko, a djevojke izbornika Angela Vercesija itekako su zaslužile podršku s tribina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider