Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
težak udarac

Odbijena žalba Marina Premerua: Ostaje četverogodišnja suspenzija!

Hrvatski atletičar Marin Premeru nažalost nije uspio sa svojom žalbom te se iduće četiri godine ne smije natjecati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) odbilo je žalbu bacača kugle Marina Premerua i potvrdilo mu zabranu sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima u iduće četiri godine.

"Žalbeno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) za odlučivanje o žalbama protiv odluka Stegovnog vijeća za saslušanje i odlučivanje HZTA jednoglasno je donijelo odluku po kojoj se žalba sportaša Marina Premerua odbija kao neosnovana, te se pobijana odluka potvrđuje", stoji u odluci Žalbenog vijeća HZTA kojom je ujedno i potvrđana odluka zabrane sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od četiri (4) godine.

"Osporenom odlukom Stegovno vijeće je utvrdilo sportaša odgovornim jer je 6. travnja 2016, na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Zagrebu u urinu analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa utvrđeno prisustvo zabranjene tvari pralmorelina (GHRP-2), koji je na Popisu zabranjenih sredstava iz 2016. i nalazi se u kategoriji S2.5 Hormon rasta i čimbenici koji djeluju na njegovo opuštanje. Time je kao sportaš prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA", kaže se u priopćenju HZTA.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider